Šilainiškis: per išraustus griovius neįmanoma išvažiuoti iš namų

Josvainių gatvės gyventojai su nerimu stebi prognozes apie artėjantį stiprų lietų. "Po kiekvienos liūties vis tas pats. Tvarkomės patys, kaip išmanome, bet kai kada sunkiai pavyksta ir automobiliu pajudėti iš kiemo", – skundėsi vienas šilainiškis.

Nuo Josvainių gatvės dėl nuolydžio įvaža srūvantis vanduo taip išplauna kelią, kad jis labiau primena bekelę. Probleminė įvaža yra tarp Josvainių g. 8 ir 4 namų. Nukenčia ir transporto priemonės, ir pėstieji, turintys bristi per balas, o kartais yra ir išmaudomi pravažiuojančių automobilių.

Vyras pasakojo, kad ne visuomet buvo taip. Gatvė pradėjo skęsti po remonto. "Išasfaltuota kelio danga lygi su bortais į įvažą. Būtent toje vietoje susidaro didžiulė bala. Visas vanduo nuo kelio įvaža bėga žemyn, nes yra nuokalnė", – užsiminė gyventojas. Iki gatvės remonto įvaža buvo tiesiog smėliuotas keliukas, nuo kurio pastoviai kildavo dulkės. Į redakciją kreipęsis šilainiškis Josvainių gatvėje gyvena jau penkerius metus.

Šalikelėse būna didžiulės balos. Turi bristi. Tragedija. Pats ne kartą likau šlapias nuo pravažiuojančių automobilių.

"Čia gyveno mano tėvai, seneliai ir proseneliai. Tas galiukas niekada nebūdavo asfaltuojamas", – teigė vyras. Jis atkreipė dėmesį, kad išplaunamu keliuku eina ir vaikai į mokyklas. "Šalikelėse būna didžiulės balos. Turi bristi. Tragedija. Pats ne kartą likau šlapias nuo pravažiuojančių automobilių. Šiuo įvažiavimu naudojasi ne tik kelių namų gyventojai. Visi važinėja", – dėstė gyventojas. Jis pats, kaip teigia, į įvažą yra investavęs nemažai pinigų. "Skaldą pirkau ir pats ją kasiau. Iš kaimynų vienam nugarą skauda, kitam ranką ir panašiai. Buvau atvežęs 16 kub. m skaldos. Ir vis tiek viskas buvo išplauta. Žemyn nuo gatvės tekantis vanduo įvažoje išplovė didžiausius griovius – neįmanoma išvažiuoti iš namų. Pyktis ima: pats stengiesi darai, o čia – niekas nieko", – širdo vyras.

Jam, norinčiam išvažiuoti iš namų, tai yra patekti į Josvainių gatvę, reikia važiuoti būtent minima įvaža. Vyras mano, kad jeigu įvaža būtų asfaltuota, būtų geriau. "Dabar skalda čiuožia kaimynui į kiemą ir į gatvelę apačioje. Visa skalda suplaukia ant asfalto – apačioje yra Naujakurių gatvės galas", – dėstė šilainiškis.

„Kauno dienos“ skaitytojo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis dar liepą teigė, kad artimiausiu metu į vietą nuvyks skyriaus specialistas ir įvertins situaciją.

"Laikinas sprendimas galėtų būtų asfalto drožlės, tačiau esmė, kad gatvėje nėra paviršinių nuotekų sistemos, todėl po gausesnių liūčių vanduo bėga į gyventojų kiemus", – komentavo vedėjas.

Gyventojas antradienį teigė, kad ir rugpjūtį situacija nepasikeitusi, jis sakė nematęs, kad įvažiavimo būtų atvykę apžiūrėti savivaldybės atstovai. "Šalimais gatvelė remontuojama, tikiuosi, kad ateis ir mūsų eilė", – vylėsi šilainiškis.


Šiame straipsnyje: Josvainių g.Šilainiaiįvažiavimaskeliukasužlietas keliukasskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

TO JOSVAINIU G.GYVENTOJAMS

TO JOSVAINIU G.GYVENTOJAMS portretas
JEI PRAVAZIUOJANCIOS PRO SALI SKARDINES JUS APTASKO,UZFIKSUOKITE TU BUKU KLUMPAKOJU-LABUSU VALST.NR.IR SKAMBINKITE I POLICIJA.TADA BUKIAI GAUS BAUDAS IR JUMS RUBUS VALYKLOJE SAVO LESOMIS ISVALYS.KITA KARTA BALVONAI ATKREIPS DEMESI I PESCIUOSIUS.

Oiii

Oiii portretas
Koks siaubas,tikrai baisi tragedija!!!Paimkit ir issiasfaltuokit patys ir pasbaigs burbejimai!!Bet per 50 metu to dar nepadaret!Hahaha!!

slabada

slabada portretas
Nejuokinkit šilainiškiai blt. Slabados kalnas, ale krūmus iškirto, tai pro tarpuvartę šilainiai matosi.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių