Šilainiuose – sijonuotų moterų ant dviračių paradas

Šeštadienį Šilainiuose rinkosi pasipuošusios, sijonuotos ir dviračiais važiuotos merginos, moterys bei jas palaikantys kiti bendruomenės nariai.

Puošnios dviratininkės

Susitikusios Santarvės parke jos leidosi į paradą, skleisdamos laisvės, pozityvumo, saviraiškos ir judėjimo virusą ir kartu asmeniniu pavydžiu parodydamos, kad dviračiu važinėti galima ir pasipuošus, netgi dėvint suknelę.

„Puoškite savo dviračius ir plaukus gėlėmis, iš spintos ištraukite gražiausią sijoną ir susitinkame didžiausiame sijonuotame pasivažinėjime metuose!“ – į šį organizatorių – bendruomenių laboratorijos „Fluxus Labas!“, kurios yra projekto „Kaunas –Europos kultūros sostinė 2022“ dalis, raginimą atsiliepė ir šilainiškės, ir kitose miesto vietose gyvenančios dailiosios lyties atstovės. Jų palaikyti atvyko ir vyrų, dviračių entuziastų.

Dalyvių laukė 6 m trasa ir puošniausios dviratininkės rinkimai bei kitos "Kaunas 2022“ veiklos.

Minam kartu

Pernai pirmąjį šalyje tokį dviračių padarą surengusi „Kaunas 2022“ bendruomenių platformos „Fluxus Labas!“ narė Edita Noreikaitė-Štreimikienė tuomet pasakojo tokį renginį nusižiūrėjusi nuo savo draugės rumunės. „Daug kartų esu buvusi Rumunijoje, gyvenusi ten. Pačiai tenykščiame renginyje dalyvauti neteko, bet iš nuotraukų, atsiliepimų jis man paliko didelį įspūdį“, – portalui kauno.diena.lt pasakojo festivalio iniciatorė.

Šiemet renginio organizavimo estafetę iš jos perėmusi ir į Šilainius sijonuotas dviratininkes atviliojusi viena „Fluxus Labas! Šilainiai“ agenčių Solveiga Dambrauskaitė pasakojo be dviračio savo kasdienybės neįsivaizduojanti, nors iš  kelis kartus laimėto Geriausios Lietuvos automobilio vairuotojos titulo akivaizdu, kad nemažai laiko yra praleidusi ir prie automobilio vairo.

Ar dviratį valdo taip gerai kaip ir automobilį? „Jau senokai teko kristi“, – šyptelėjo S. Dambrauskaitė. Ji pasakojo dviračiu važiuojanti labai dažnai. Ir kasdieninių reikalų tvarkyti, ir savo malonumui, pavyzdžiui, išsirengia į savaitgalio laisvalaikio keliones po Lietuvą. „Minu nemažai. Būtent su ta mintimi ir pradėjau burti bendruomenę, kitus dviratininkus kalbinu minti kartu ir atrasti lankytinas vietas“, – pasakojo šilainiškė, dviratininkų bendruomenės „Minam kartu“ atstovė, trejus metus organizuojanti dviračių žygius.  

Būtent todėl šiemet festivalis „Skirt Bike“, kurio pavadinime užkoduotas sijonas ir dviratis, prasiplėtė ir tapo „Skirt Bike | Minam kartu!“.

Nėra renginių? Ar noro pasidomėti?

Renginio metu, kol į parką rinkosi dviratininkai, svečiai buvo kviečiami į „Kaunas 2022“ palapinę su „Fluxus Labas! Šilainiai“ paruoštomis veiklomis, pristatyta iniciatyva "Šilainių Sodai" ir projektas „Šilainių bitės“. 

Gyventojai buvo kviečiami išsakyti įžvalgas, iniciatyvas, idėjas Šilainiams, o taip pat pildyti Šilainių medžių žemėlapį jame pažymint išskirtinį medį ir pasidalijant su juo susijusia istorija.

Pavėsyje susibūrę vaikai irgi rado mėgstamos veiklos. Piešė svajonių dviračius.  

Šilainiškiai yra išreiškę, kad jiems trūksta renginių, bet dar labiau nei renginių, anot gyventojų, trūksta bendravimo.

„Yra ir baimių patiems išeiti į lauką, pabendrauti, kartais - ir mažai noro pasidomėti, kas, kur vyksta. „Fluxus Labas!“ šioje situacijoje labai gelbėja, nes padeda ištraukti žmones iš namų, atverti akis, parodyti, kad ir Šilainiuose vyksta visokių dalykų, kad žmonės tarpusavyje gali bendrauti ir nebūtina, kad kažkas kitas tam bendravimui sukurtų progą, kad jie patys gali susikurti tokių progų“, – kalbėjo S. Dambrauskaitė, labiausiai bandanti išjudinti kiemą tarp Baltijos g. 20 ir  22 namų. Ten atsiradęs knygų namelis, pradėtos auginti gėlės. 

Gražinama aplinka bei surengiama įvairių renginių įvairiose Šilainių vietose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pil.

Pil. portretas
Manau tokiu būdu nori suvienyti žmones,tačiau nieko.neišeis.Žmonės liūdni,gyvenimo problemos,finansiniai sunkumai slege ,todėl niekas nebeįdomu.Kaip kišenėse vėjai švilpe ,manau nei vienas nebus linksmas.

...

... portretas
Klaipėdieti, dviračio sėdyne nori pabūt? ;D

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
Geriau visos merginos dar vaziuotu ir be triusiku,tai tikrai daug publikos butu
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių