Pereiti į pagrindinį turinį

Šildymo sezonas Kaune – jau nuo rytojaus

2017-10-03 07:26

Spalio 4 d. Kaune oficialiai prasideda šildymo sezonas. Pirmiausiai šiluma pasieks viešosios paskirties objektus, o po kelių dienų ir gyventojus. Specialistai tikina, kad dėl iškastų šilumos trasų problemų nebus.

A. Ufarto/ BFL nuotr.

„Ką tik gavau administracijos direktoriaus Gintaro Petrausko patvirtinimą, tad šildyti, kaip įprasta, pradėsime nuo darželių, ligoninių ir mokyklų. Po to šiluma bus pradėta tiekti ir gyventojams. Įprastai sistema pilnu pajėgumu pradeda veikti penkių parų laikotarpyje, tad šią savaitę jau turėtų šildytis visas Kaunas“, – kalbėjo Energetikos skyriaus vedėjas Raimondas Mačikėnas.

Specialistas tikino, kad kauniečiai jau laukė šildymo sezono pradžios, nes namuose jau vėsu. Tačiau pradėti anksčiau šildyti namus nori ne visi, nes tokiu atveju nemokamos kompensacijos. Jas galima gauti tik oficialaus šildymo sezono metu.

Šiais metais keliuose Kauno rajonuose buvo keičiamos šilumos tinklų trasos. Dar ir dabar galima pastebėti, jog kai kur dar nėra užkasti vamzdžiai, dar darbuojasi sunkioji technika. Tačiau specialistai ramina ir tikina, kad šiluma turėtų pasiekti visus gyventojus, nes likę darbai nėra esminiai.

„Tikimės, kad staiga minus 20 laipsnių šalčio nebus ir viskas bus tvarkoje, nes siauros šilumos tinklų vietos jau sutvarkytos. Dabar iškastos tik tos vietos, kurios prijungia kelis katilus į magistralines trasas, bet prie tokios temperatūros turimų pajėgumų tikrai užteks. Nežinau nei vienos vietos, kur darbai būtų sustoję ar kuris nors rajonas liktų nešildomas. Turėtumėme be jokių nesklandumų pradėti šildymą“, – sakė R. Mačikėnas.

Praėjusiais metais Kaune šildymo sezonas prasidėjo taip pat spalio 4 dieną. Praėjęs šildymo sezonas užsitęsė iki gegužės 3 dienos. Tai buvo vienas ilgiausių šildymo sezonų per pastarąjį dešimtmetį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų