Šimtametės garliavietės kredo – niekada nepasiduoti

  • Teksto dydis:

Garliavietei Levosei Jurgelatienei birželio 7-ąją sukako 100 metų. Senolę jubiliejaus proga sveikino devyni anūkai, dvylika proanūkių, sūnėnas, marčios, gausus būrys kitų artimųjų, draugų ir kaimynų, Kauno rajono savivaldybės ir seniūnijos atstovai. "Saikas, darbštumas ir kantrybė", – kaip ilgaamžiškumo paslaptį įvardijo šimtametė, visiems palinkėjusi be reikalo nedejuoti ir niekada nepasiduoti.

Levutė, kaip vadina ją artimieji, kilusi iš Pajevonio kaimo Vilkaviškio rajone, yra baigusi keturias pradinės mokyklos klases. Šeimoje augo penki vaikai. Tėvai buvo ūkininkai, turėjo 50 ha žemės.

Su vyru, kuris mirė 1997 m., nugyveno ilgą ir gražų gyvenimą – atšventė auksinių vestuvių jubiliejų. Užaugino tris sūnus, jų šiandien jau nebėra tarp gyvųjų.

L.Jurgelaitienė labai mėgsta bendrauti, puikiai prisimena net seniausius laikus. Moteris kurį laiką dirbo kolūkyje Gražiškių kaime, Vilkaviškio rajone, tačiau didžiąją gyvenimo dalį, kiek leido jėgos, šeimininkaudavo pobūviuose, krikštynose, jubiliejuose. Užsakymų sulaukdavo iš visos Lietuvos.

Garbaus amžiaus sulaukusia Levose rūpinasi anūkai, proanūkiai ir sūnėnas. Visai neseniai, nuo gegužės13-osios, dėl negalios – labai silpna regos – moteriai teikiamos paslaugos Prienų globos namuose. Jaukioje jų seklyčioje ir vyko išskirtinio senolės jubiliejaus šventė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aaa

aaa portretas
kaip gražiai ir jaunai atrodo senjorė - daug sveikinimų gražaus jubiliejaus proga.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių