Pereiti į pagrindinį turinį

Šiukšlių kalnai daugiabučio kieme - gyventojų reikalas?

2009-04-07 15:45
Šiukšlių kalnai daugiabučio kieme - gyventojų reikalas? Šiukšlių kalnai daugiabučio kieme - gyventojų reikalas? Šiukšlių kalnai daugiabučio kieme - gyventojų reikalas? Šiukšlių kalnai daugiabučio kieme - gyventojų reikalas?

Prie vieno Draugystės gatvės namo esantis buitinių atliekų konteineris rudenį atrodė lygiai taip pat, kaip ir dabar - balandį, rodos, patį švariausią metų mėnesį.

Draugystės gatvės 9 E namo kieme visą žiemą praleidęs medinis stovas su šiukšlėmis sulaukė pavasario, o atliekomis taip niekas ir nepasirūpino.

„Kelis kartus kreipiausi į „Kauno švarą“, man paaiškino, kad jiems priklauso valyti du metrus aplink konteinerį. Tuomet kreipiausi į savivaldybę, čia man paaiškino, kad teritorijas, kurios neturi detaliojo plano, privalo sutvarkyti „Kauno švara“. Tada vėl skambinu pastarajai įmonei, o jos atstovai ir vėl aiškina, kad nieko neprivalo. Žodžiu, esame uždarame rate ir nežinome, kur kreiptis, kad tos pusmetį pūvančios šiukšlės pagaliau būtų išvežtos“, - portalui skundėsi namo gyventojas Povilas.

Pasak „Kauno švaros“ meistro Domanto Šimukausko, šio namo gyventojai patys nelegaliai susikalė dėžę, pastatė ją prie konteinerio ir meta į ją šiukšles.

„Bendrijos nėra, šlavėjos nėra, niekas už nieką neatsakingas. Kažkas darė remontą, sukalė dėžę, sukrovė statybines atliekas. Apžiūrėjome vietą, atliekos nėra buitinės, todėl mes jų nevežame. Gyventojai nori mūsų sąskaita išsivežti papildomas atliekas. Neneigsiu, jog mums priklauso sušluoti krovimo metu iškritusias atliekas. Tačiau, jeigu dviejų metrų spinduliu aplink konteinerį bus prikrauta krūvos plytų, langų ir dar kažko, tai mes tikrai nevešime tokių šiukšlių“, - greitakalbe bėrė meistras.

Pasak jo, nei langai, nei padangos, nei plytos nėra buitinės atliekos, todėl jas gyventojai turi išsivežti patys.

Šio namo administratorius - bendrovė „City service“ - iki kovo 1 dienos per mėnesį iš vieno buto ėmė 8,90 lito mokestį už namo teritorijos priežiūrą. Savivaldybės tarybai priėmus sprendimą neberinkti šio mokesčio už teritorijų priežiūrą, gyventojai liko ant ledo.

„Nuo kovo 1 dienos mes neberenkame šio mokesčio, todėl gyventojai savo aplinka turi rūpintis patys. Mes šių problemų neišspręsime, jas turi aiškintis miesto valdžia, konkrečiai - Komunalinio ūkio skyrius“, - paaiškino „City service“ atstovas spaudai Vilius Mackonis.

Ketvirtadienį savivaldybės taryba planuoja svarstyti komunalinių atliekų tvarkymo taisyklių pakeitimus. Ar jie palengvins gyventojų rūpesčius ir suteiks daugiau aiškumo - bus matyti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų