Siūlo nesimaudyti Kauno mariose – vanduo užterštas bakterijomis

  • Teksto dydis:

Dėl užterštumo specialistai rekomenduoja nesimaudyti Kauno mariose, Vilniaus Salotės ir Balsio ežeruose bei Marijampolės Žaltyčio ir Yglos ežeruose.

Pasak Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro Aplinkos sveikatos skyriaus vedėjos Gražvydės Norkienės, šių ežerų vanduo užterštas žarniniais enterokokais arba žarnyno lazdelėmis.

Penktadienį Kaune ir Vilniuje planuojama atlikti papildomus maudyklos vandens kokybės tyrimus siekiant nustatyti taršos pobūdį ir trukmę, Marijampolėje vanduo ištirti jau paimtas.

„Kol negauta pakartotinių tyrimų rezultatų, rekomenduojama šiose maudyklose nesimaudyti, ypač vaikams, vyresnio amžiaus žmonėms, sergantiesiems chroniškomis ligomis“, – BNS sakė G. Norkienė.

Pakartotinių tyrimų rezultatai turėtų būti kitos savaitės pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SDFNHSRFMDTGM

SDFNHSRFMDTGM portretas
kowno marios uzterstos KRBYNU

...

... portretas
Kadangi Marių vanduo krabams nebetinka, tai... ir prasidėjo Kaune vandens krizė.

Catherine Hypes

Catherine Hypes portretas
„Google“ už kiekviena savaite sumokejo internetini darba iš namu nuo 4000 iki 9000 euru. Gavau pirmaji menesi € 20974 ir 29485 eurus mano paskutinio menesio „Google“ mokejime ir dirbau 2–4 valanDas per diena laisvalaikiu lengvai iš namu. Tai tikrai patogi vartotojui,, ir aš tiesiog taip džiaugiuosi,, kad sužinojau apie tai... Skaityti daugiau šioje svetaineje. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­o­­rkLinks3.Com
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių