Šiuolaikiniai sveikatingumo treneriai bus rengiami LSU

  • Teksto dydis:

Vis daugiau žmonių fizinis aktyvumas, kaip sveikos gyvensenos dalis, tampa kasdienio gyvenimo vertybe, todėl specialistų, trenerių, padedančių taisyklingai sportuoti poreikis vis didesnis. Daugelis nusiteikia sportuoti nuo Naujųjų metų arba gimtadienio, tačiau tokį iššūkį sau dažnai sunku įgyvendinti, todėl reikalingas trenerio palaikymas. Geras treneris motyvuoja nenutraukti pradėtos veiklos.

LSU, reaguodamas į rinkos poreikius, pristato naują studijų programą „Pratimai, mityba ir streso valdymas“, kurioje bus rengiami šiuolaikiniai sveikatingumo treneriai, kurie sudarys treniruočių programas, atsižvelgdami į asmens individualius poreikius, amžių, sveikatos būklę ir kitus ypatumus. Be to, jie gebės kompetentingai konsultuoti sportuojančius ir mitybos klausimais.

„Nemaža dalis studijų programos skirta psichologiniams sportuojančių žmonių aspektams analizuoti, tokiems kaip motyvacija mankštintis, asmenybės savybėms, bendravimo ypatumams, nes treneriui labai svarbu mokėti išgirsti kliento poreikius, suprasti jį, motyvuoti, padėti suvaldyti kylančius nerimą ir stresą, gebėti bendrauti“, – sako LSU dėstytoja dr. Brigita Miežienė.

Profesorius Albertas Skurvydas teigia, kad trejus metus truksiančios programos studentams dėstys savo sričių profesionalai doc. dr. Simona Pajaujienė, doc. dr. Kristina Zaičenkovienė, dr. Aurimas Mačiukas, dr. Artūras Sujeta ir kiti, kurie perteiks aukščiausio lygio moksliniais tyrimais grįstas žinias.

Sėkmingai studijas baigę studentai taps sporto bakalaurais (laisvalaikio sportas) ir galės dirbti sveikatingumo ir asmeniniais treneriais, gebančiais gerinti emocinę ir fizinę sveikatą ne medikamentinėmis priemonėmis, o fiziniais pratimais – darnoje su mityba bei streso reguliavimo technologijomis.

Daugiau informacijos apie studijų programą rasite čia.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

DEja deja

DEja deja portretas
tur būt ne LSU o LSMU

pagaliau universitetui "nušvito" protas

pagaliau universitetui "nušvito" protas portretas
kad pamatė savamokslių sukurtą sveikos gyvensenos rinką. Žinoma, mokytis jogos pratimų ir sveiko maitinimosi, prižiūrint žmogui, turinčiam universitetinį išsilavinimą yra žymiai saugiau. Pagarba. Tik vėliau iš rinkos nereikia grubiai išstumti savamokslių, kaip neturinčių diplomo. Turi vyksti sąžininga konkurencija - kas kam padėjo, o kas kam pakenkė. Tik pagal tai spręsti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių