Skelbiama apie naujas vasaros užimtumo vietas vaikams ir paaugliams

Kaunui paskelbus apie vasaros stovyklas vietų jose greitai nebeliko, tačiau nuo šiol kas savaitę atsiras naujų nemokamo užimtumo galimybių. Pavyzdžiui, nuo kitos savaitės į veiklas įsilieti galės dar daugiau kaip 350 vaikų, ir vis dar laukiama stovyklų organizatorių naujų paraiškų.

Poreikis – trigubas

Kauno miesto savivaldybės dalinai arba visiškai apmokėtose vasaros stovyklose visos maždaug 2230 vietos buvo akimirksniu išgraibstytos. Jos finansuotos pagal programą „Iniciatyvos Kaunui“.

Vasaros užimtumas startavo birželio 17 d. Vieni vaikai jau stovyklauja, kiti laukia savo eilės. 

„Poreikis buvo beveik trigubai didesnis nei buvo vietų. Suprantama, karantinas, nuotolinis mokymas. Informatikai pranešė, kad paleidus registraciją kas sekundę į sistemą įkrisdavo po 8-9 registracijas į stovyklas“, – portalui kauno.diena.lt pasakojo Kauno miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Jurgita Česnulevičienė.

Kas savaitę skelbsime apie naujas stovyklas ir kviesime registruotis.

Todėl ieškota kito finansavimo šaltinio paskatinti stovyklų rengėjus ir suteikti pilnaverčio užimtumo, o kartu ir poilsio galimybių įvairių finansinių galimybių šeimų vaikams.

Paraiškas naujai programai, apimančiai užimtumą liepą ir rugpjūtį, galima teikti kas savaitę, jos bus nepriimamos vertinti tik tada, kai jau bus išsemtas visas lėšų aruodas – 200 tūkst. eurų. Šie pinigai atėjo iš Vyriausybės numatyto neformaliojo vaikų švietimo krepšelio.

„Kas savaitę skelbsime apie naujas stovyklas ir kviesime registruotis“, –  sakė J. Česnulevičienė.

Šios programos visos stovyklos bus nemokamos. Į jas kviečiami Kauno švietimo įstaigose, nebūtinai valstybinėse, besimokantys vaikai, paaugliai ir jaunuoliai, nepriklausomai, kur yra deklaruota jų gyvenamoji vieta.

Ir mažesniems, ir vyresniems

Ar nesusidurta su problema, kad ne visi užregistruoti vaikai atvyksta į stovyklas? Nenuplaukia savivaldybės įdėtos lėšos? „Stovyklos – populiarios. Sistema sukurta taip, kad jeigu nebėra vietų, galima registruotis į rezervinį sąrašą. Jeigu kažkas ir išsibraukia, organizatorius turi galimybių priimti vaikus iš kito sąrašo. Atvejų, kad trūktų vaikų, nėra. Atvirkščiai“, – kalbėjo J. Česnulevičienė.

Daugiausiai pasiūlymų, įvertino pastarųjų kelerių metų stovyklas savivaldybės atstovė, sulaukia pradinukai ir penktokėliai, nemažai užimtumo sukurta ir mokiniams iki 14 m. Tačiau yra ir vyresniems. „Vertindami paraiškas atsižvelgiame, kad užimtumo vasarą būtų ir vyresniems“, – sakė pašnekovė. 

Ji vardijo, kad pavyzdžiui, Baidarių slalomo klubas kviečia vyresnius, „Gerumo rankos“ dirbančios su jaunimo centrais taip pat laukia iki 18 metų, turistinės stovyklos – iki 16-17 metų jaunuolių. Verslumas, kūrybiškumas, interneto puslapių kūrimas skirtas taip pat vyresniems.

Naujos stovyklos

Nuo pirmadienio 75 vaikų papildomai lauks Kauno Algio Žikevičiaus saugaus vaiko mokykla. Stovyklos „AtostogAUK ir pramogAUK„ rengėjai siūlo aktyvias ekskursijas, įsitraukti į fizinę, kūrybinę, sportinę, žaidybinę, tiriamąją veiklą, žygius, orientavimosi aplinkoje užsiėmimus, pažintį su Lietuvos krašto kultūra ir gamtos paveldu. Ši saugaus vaiko mokykla turi modernias, inovatyvias fizinio aktyvumo ir sveikatos stiprinimo erdves, tokias kaip interaktyvių žaidimų aikštelę, IMO kubų klasę, funkcinių treniruočių zonas. Be abejo, praktinis mokymas kelių eismo taisyklių, aktualių pėstiesiems ir keleiviams, saugaus važiavimo dviračiu pagrindų.

Kauno tautinės kultūros centras 30-čiai vaikų parengė kūrybinę-meninę stovyklą „Įspūdžių kupina vasaros kelionė“. Galima rintis iš dviejų krypčių: teatro bei etnokultūros. Žygiai, ekskursijos, muziejai, piliakalniai, atsakomybės ir savarankiškumo ugdymas gamtoje, o taip pat pažintis su teatro užkulisiais, teatro abėcėlės pradžiamoksliu, įvairūs rankdarbiai, tradicinių amatų įvairovė, tautodailė, lietuvių mitologija ir kt.

VšĮ „Užimtumo centras“ 120 vaikų įvairiu metu žada daug naujų patirčių, išbandymų. Ypatingas dėmesys – edukacijai, gamtos pažinimui, sportui, kultūrai, Lietuvos istorijai, kelionėms.

Kauno vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmų dienos stovykla „Augti. Veikti. Kurti“ skirta 1-6 klasių mokiniams, norintiems aktyvių ir kūrybingų atostogų.

Nuo liepos 26 d. sporto klubas „Startukas“ 120 vaikų kviečia pažaisti krepšinį, futbolą, pašokti, į baseiną, o taip pat į emocijų pažinimo, bendravimo, dailės terapijos, keramikos užsiėmimus ir kt.

Peržiūrėti vis naujai įtraukiamas stovyklas ir registruotis į jas galima: https://vaikai.kaunas.lt/stovyklos/.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liūdesys

Liūdesys portretas
Kai kuriuos vaikus tėvai spėjo užsiregistruoti ir į 3-4 stovyklėles, o kitiems ir į 1 niekur vietų nebeliko :(
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių