Pereiti į pagrindinį turinį

Skelbiamas karas savavališkai reklamai

2009-06-02 19:08
Skelbiamas karas savavališkai reklamai
Skelbiamas karas savavališkai reklamai / Aliaus Koroliovo nuotr.

Naujai įkurta Savivaldybės Viešosios tvarkos tarnyba užsimojo pagražinti miestą nukeldama savavališkai įrengtas reklamas.

„Dabar tuo rūpinasi Viešosios tvarkos tarnyba. Jis pirmiausia suranda tokias reklamas, savininkus perspėja, o piktybiškai pažeidinėjančius tvarką baudžia“, - sakė administracijos direktorius Vygantas Gudėnas.

Jis tarnybos specialistams taip pat nurodė apžiūrėti Laisvės alėjoje esančius stulpus, ant kurių kauniečiai mėgsta kabinti įvairius skelbimus. „Lapeliai priklijuojami lipnia juosta, o kartu su ja nusilupa ir dažai. Pastebėjau, kad net partijos savo reklamai tuos stulpus išnaudoja“, - piktinosi V.Gudėnas.

Viešosios tvarkos tarnybai nuo birželio 1-osios vadovaujantis Rimas Sidaras perspėjo, kad išorinė vaizdinė reklama gali būti iškabinta tik gavus savivaldybės administracijos leidimą ir parengus projektą. Leidimo įkainiai priklauso nuo reklamos formos, dydžio, vietos.

„Pirmiausia savininkus perspėjame, paliekame laiko nuimti savavališkai įrengtas reklamas arba gauti joms leidimus. Baudžiame tik piktybiškai besielgiančius asmenis“, - tikino R.Sidaras. Už savavališkai įrengtas reklamas gresia bauda nuo 500 iki 1 tūkst. litų.

R.Sidaro nuomone, ant stulpų kabinami skelbimai apie parduodamus namus, nuomojamus butus ar dingusius gyvūnus taip pat nepuošia miesto, tačiau jie nelaikomi reklama. „Tai jau miesto šiukšlinimas. Kelis tokius skelbimus užfiksavau Laisvės alėjoje. Ieškosime savininkų“, - sakė Viešosios tvarkos tarnybos vedėjas.

Birželio mėnesį žadama pašalinti savavališkai įrengtas reklamas:

Centro seniūnija: Rotušės a. reklaminis įrenginys prie „Dailininkų sąjungos“ patalpų.

Žaliakalnio seniūnija: Savanorių pr. 192 iškaba „Turbosoliariumai“; konsolė „Maljorka“; Savanorių pr. 74 iškaba „Liudvigs“, prie Tvirtovės al. - Archyvo g. sankryžos „Automobilių remontas“, Jonavos g. 68 iškaba „Granplasta gaminiai iš polietileno ir plastmasės“, priešais K. Petrausko g. 22 nuoroda „Advokatai“, Jonavos g. 182 ant pastato sienos „Ket Raumas Automobilių dizainas ir kosmetika“.

Aleksoto seniūnija: reklaminiai rėmai H. Ir O. Minkovskių g. 71, ant elektros stulpo, Veiverių g. ir Europos pr. sankirtoje, Veiverių g., netoli Europos pr. žaliajame plote, Veiverių ir Lazdijų g. sankirtoje, Veiverių g. ir Senavos g. sankirtoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų