„Hegelmann Transporte“ – jau 19 koronaviruso atvejų

  • Teksto dydis:

Paaiškėjo dar maždaug 170 transporto paslaugų įmonės „Hegelmann Transporte“ darbuotojų tyrimų dėl koronaviruso rezultatai. Kolektyvas pradėtas tirti paaiškėjus, kad šia infekcija serga net 18 uzbekų, atvykusių darbintis į šią bendrovę. Kauno miesto savivaldybės sušauktoje spaudos konferencijoje paskelbta, kad koronavirusas diagnozuotas dar vienam „Hegelmann Transporte“ darbuotojui. Tad iš viso šiame židinyje – 19 sergančiųjų.

Tarp asmenų, kurių tyrimų laukta, – apie pusšimtis ukrainiečių, minėtoje bendrovėje dirbančių tolimųjų reisų vairuotojais.

Kauno miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro vadovas Paulius Keras paskelbdamas apie vieną naują atvejį teigė, kad tai dar negalutiniai duomenys. 

Šiandienos teigiamą atvejį jis vadino preliminariu. Be to, anot jo, dar bus tiriama keliasdešimt „Hegelmann Transporte“ darbuotojų.

P. Keras sakė, kad miestas reaguodamas į situaciją susisiekė su policija. Šios atstovai pažadėjo pagalbą užtikrinti asmenų saviizoliaciją, kurios privalo laikytis, kad jie nejudėtų po miestą.

„Mano žiniomis, koronavirusas paplito vienoje įmonės bazėje“, – kalbėjo Ekstremalių situacijų operacijų centro vadovas. Jis minėjo, kad bendrovėje tebevyksta dezinfekcija.

P. Keras portalui kauno.diena.lt trečiadienį belaukdamas rezultatų komentavo, kad pagrindinė užduotis šiai dienai – maksimaliai suvaldyti situaciją lokaliame koronaviruso židinyje.

Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis šiandien kreipėsi į Valstybės ekstremalių situacijų operacijų vadovą, Sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą su siūlymu parengti teisės aktą, kuriuo būtų numatytas privalomas asmenų, atvykusių iš trečiųjų šalių, ištyrimas mobiliuosiuose patikros punktuose dėl koronaviruso infekcijos.

Šiuo metu vienas iš užsikrėtusiųjų iš Uzbekijos atvykusių asmenų gydomas Kauno klinikinėje ligoninėje, kiti izoliuoti Abromiškių reabilitacijos ligoninėje.

Visuomenės sveikatos specialistai šiuo metu dėl koronaviruso tiria apie 200 transporto įmonės darbuotojų, įmonės patalpose atlikta dezinfekcija.

Lietuvoje iki šiol patvirtinta beveik 1900 koronaviruso atvejų, registruotos 79 mirtys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Miestietė

Miestietė portretas
Nesuprantami dalykai. Kaip jie visi užsikretė? Kas jie is vienos šeimos? Vienų namų. Ar jų imunitetai vienodi. Maro metu ne visi kontaktavę uzsikrėsdavo. O čia kažkoks paslaptingas virusas. Ar specialiai gal visi coviduoti atvyko darbintis į tą pačią įstaigą?

Remys

Remys portretas
Jei i lietuva vaziuos visokie uzbekai ukrainieciai ir rytu saliu bedarbiai tai teks rudeni " pypke rukyt".

as

as portretas
bus jei is kitų šalių atves
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių