Skundai dėl vandens nesibaigia: iš balos turbūt būtų švaresnis

Šią savaitę kai kurių gyventojų Romainiuose laukė nemaloni patirtis.

„Vasarą, kai laistomi daržai ir pievutės, dažnai būna, kad bėda toks vanduo. Bet pirmą kartą, kad vanduo būtų toks baisus. Matėt, kokia vonia liko. Iš balos turbūt būtų švaresnis“, – portalui kauno.diena.lt kalbėjo Indrė, gyvenanti Vijūkų g.

„Drumzlės iš krano pasirodė antradienio vakare, trečiadienio ryte – lygiai tas pats. Tada visi kaimynai pradėjo skambinti „Kauno vandenų“ avarinei tarnybai. Jos atstovai atvažiavo ryte, kažką pravalė, padarė, bet vanduo kokybė vis tiek nebuvo labai gera. Po to atvyko sutemus, vakare. Vėl kažką darė. Pagerėjo“, – pasakojo Romainiuose gyvenanti Indrė.

Skaitytojų nuotr.

Ketvirtadienį vanduo jau bėgo normalus. Bet ar ilgam?

„Nebuvome informuoti, kas nutiko“, – sakė mergina. Bėgant tokiam vandeniui nesaugu naudotis skalbimo mašina, kitais buitiniais prietaisais, tad jų net nejungė. Praustis ėjo į sporto klubą, o vandenį maisto gamybai pirko parduotuvėje. 

Ji atsiuntė nuorodą į feisbuko grupę „Romainiai + Romainių Kaimelė“, kurioje ir kitų gatvių gyventojai pasidalijo, kad patiria ar patyrė panašių problemų.

 

 

„Planuojam labai rimtai daryti tyrimą vandens. Pasistatėm filtrus, situacija ženkliai geresnė“, – išeitį, už kurią papildomai susimokėjo, rado vienas gyventojų. „Kaip prausti mažamečius vaikus tokiam purve?“ – klausė kita romainiškė.

Pyktį gyventojams kelia ne tik pati situacija, bet ir „Kauno vandenų“ reakcija. „Problemos ar avarijos jie nemato“, – teigė vienas gyventojų. Kitas paminėjo, kad yra parašęs ne vieną skundą, bet progreso – jokio.

Neverkšlenkint, pakentėkit ir džiaukitės, kad kažkas kažką remontuoja.

Tačiau ne visi pasisakiusieji turėjo priekaištų. 

„Žmonės, gyvenate ir nematote, kad keičiamos komunikacijų trasos, tvarkoma Romainių g. Pjausto ir ardo senus vamzdynus, vibracija persiduoda per didelę trasos dalį – viso šito pasekoje apnašos ir kietosios dalelės ant vamzdynų sienų yra sujudinamos ir pasklinda vandenyje. Neverkšlenkint, pakentėkit ir džiaukitės, kad kažkas kažką remontuoja“, – siūlė kitas grupės narys.

Skaitytojų nuotr.

Kitas juokavo apie galimybę čia pat namuose pasinaudoti SPA procedūromis – ko ne purvo vonios? 

Portalas kauno.diena.lt sulaukė „Kauno vandenų“ komentaro. Jį atsiuntė „Kauno vandenų” viešųjų ryšių specialistė Vaida Bytautė: „Šiuo metu „Kauno vandenys” Vijūkų gatvėje jokių darbų nevykdo, dėl ko galėjo suprastėti vandens kokybė.

Apie situaciją šioje gatvėje sužinojome gavę gyventojų skundus. Iškart reagavome – plovėme magistralines vandentiekio linijas. Tiesa, vykdant plovimo darbus, galėjo šiek tiek sumažėti slėgis tinkluose.

Šiame rajone vykdomi statybos darbai, kurie nėra suderinti su „Kauno vandenimis” (pajungimai į statomus privačius namus). Tai ir galėjo turėti įtakos vandens kokybei“.


Šiame straipsnyje: Kauno vandenysgeriamas vanduojuodas vanduo iš kranogyventojų skundasskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

problema

problema portretas
vanduo brangus...imi is vienu seimo draugu uz deklaruoji jiem pagal skaikliuka ir tiesiai nuleidi kitiem seimo draugam ir uzdeklaruoji pagal skaikliuka...i sumoki pvm kaip uz gera.... neteisybe sakyciau...a valdzia sako ka viskas gerai - saziningai, pagal ystayma...

nebūkit durni

nebūkit durni portretas
Blogas vanduo gali būti tik dėl miesto vandentiekio, o ne namo tinklų, nes namo grietai prasiplauna ir problema baigiasi. O miesto tinklų - dėl netinkamo eksploatavimo - nefiltruojamo vandens iš gręžinių ir nuolatinio drumstimo stabdant ir paleidžiant vandens tiekimą atskiruose ruožuose. Taip anksčiau buvo ir mano gyvenamoje vietoje, aiškindavo kad blogi vamzdžiai. Bet labiausiai blogi būna tarnybų specialistai, norintys savo problemas išspręsti vartotojų sąskaita - plauti magistralinius vamzdynus per vartotojų tinklus - sukeli drumzles, žmonės turi nuleidinėti vandenį kol pašvarėja, tuo būdu dar ir didina vartojimą, o tiekėjai sutaupo.

ministrai jau yra nutarę:

ministrai  jau yra nutarę: portretas
negalima naudoti vandens iš balos, nes reikės mokėti baudą
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių