Soboras sulaukė papildomos miesto paramos

Kauno miesto savivaldybė Kauno šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios, dar žinomos kaip Kauno Soboras, restauravimui skyrė 383 tūkst. eurų.

Kaip posėdyje sakė savivaldybės Kultūros paveldo skyriaus vedėjas Saulius Rimas, lėšos skiriamos „padengti Soboro restauravimo rangos darbų išlaidas“.

Minėta suma padidintas viešosios įstaigos „Soboro projektai“ dalininko kapitalas.

Bendra pastato rekonstrukcijos vertė siekia beveik 2 mln. eurų, daugiau kaip pusę šios sumos skiria Europos Sąjunga, likusią – Kauno savivaldybė. Šiemet tam biudžete iš viso numatyta pusė milijono eurų.

Bažnyčioje planuojama sutvarkyti fasadus, įrengti įėjimą neįgaliesiems, restauruoti langus ir duris.

Pačiame Kauno centre stovintis išskirtinis architektūrinis daugiau kaip šimto metų senumo pastatas ateityje turėtų atverti savo erdves ir platesnėms kultūrinėms veikloms.

Savivaldybė yra skelbusi, jog čia numatoma rengti daugiau koncertų, ekskursijų apie bažnyčios istoriją, kitų edukacinių veiklų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerai, kad Įgulos bažnyčia

Gerai, kad Įgulos bažnyčia portretas
sulaukė šiokios tokios piniginės paramos. Už tokią sumą galės pasidaryti nors laikiną "makiažą" ir kurį laiką nešiurpins žmonių savo apšepusiu fasadu... Rimtesniam remontui reiktų didesnės sumos.

prie ko čia soboras ?

prie ko čia soboras ? portretas
tai ĮGULOS BAŽNYČIA

soboro rektorius,per ilgai uzsisedejo

soboro rektorius,per ilgai uzsisedejo  portretas
sobore jis nuo 2000 10 24 ir ka nuveike? o gi nieko.Juk gauna misiu stipendijas (aukas) ,krikstai ,sliubai kur aukos?soboras apleistas,atrodo kaip po karo.Kol buvo A +A kun. Ricardas ,soboras spindejo baltai kaip gulbe.o dabar apleistas siaubingai. Laikas soboro rektoriaus rotacijai.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių