Socialdemokratų ginčas dėl populiaraus lyderio?

Iš Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) prieš beveik dešimtmetį pasitraukęs Gintautas Labanauskas dabar siekia sugrįžti, tačiau Kauno skyrius tokiam politiko prašymui nepritarė.

Griežtas sprendimas

Kauno socialdemokratų partijos taryba atmetė G.Labanausko prašymą leisti jam sugrįžti į partiją.

"Gerbiamas G.Labanauskas jau senokai norėjo sugrįžti. Keletą metų apie tai kalbėjo tai su vienu, tai su kitu partijos nariu, tačiau nebuvo jo paties galutinio sprendimo. Dabar skyriaus taryba sulaukė prašymo ir balsavo. Tokia procedūra.

Taryba pasisakė gana griežtai ir nepritarė jo narystei. Daugiau nei du trečdaliai žmonių balsavo prieš, kad vis dėlto mums nereikia priimti G.Labanausko. Kartu buvo svarstytos ir dar kelių žmonių, kurie taip pat yra buvę socialdemokratai, kandidatūros", – komentavo Kauno socialdemokratų skyriaus pirmininkas Darius Razmislevičius.

Darius Razmislevičius

Koją kiša konfliktai?

Kauno socialdemokratų lyderis neslėpė, kad nemažai bendražygių G.Labanausko sugrįžimui prieštaravo, nes prisimena jo skandalingą pasitraukimą iš partijos

"Labai retas atvejis, kad nepriimtume, bet kiek teko bendrauti su kolegomis, tai lėmė pagrindinės priežastys – G.Labanausko išėjimo iš partijos aplinkybės. Kai vyko konfliktas, Etikos procedūrų komisija svarstė jį pašalinti iš partijos, bet G.Labanauskas spėjo pats išstoti. Vis dėlto tuomet jo pasitraukimas vis tiek buvo traktuotas kaip pašalinimas iš partijos.

Galiausiai jis pats su keletu skirtingų politinių jėgų dalyvavo rinkimuose. Tarybos nariai visa tai ir įvertino: ar tikrai reikia žvalgytis atgal, ar reikia auginti naujus lyderius. Be to, kai kurie senieji partiečiai nurodė, kad nebuvo lengva kartu darbuotis, kildavo konfliktų. Matyt, partijos skyriaus taryba nusprendė, kad G.Labanauskas galėtų pakenkti partijos įvaizdžiui. Aš pats nesiimu vertinti žmogaus, todėl ir norėjosi, kad nuomonę apie narystę pasakytų skyriaus taryba", – teigė D.Razmislevičius.

Matyt, partijos skyriaus taryba nusprendė, kad G.Labanauskas galėtų pakenkti partijos įvaizdžiui.

Kvietė sugrįžti

Pats G.Labanauskas nekomentavo savo sprendimo, kodėl jis nori grįžti į socialdemokratų gretas. Tačiau kai kurie socialdemokratai neslėpė, kad kvietė G.Labanauską sugrįžti į partiją.

"Kviečiau ne tik Gintautą, bet ir dar kelis narius, kurie dėl kažkokių senų vidinių trinčių buvo išėję iš partijos. Tad tuos, kurie prieš visą paluckišką atsijauninimą išėjo, aš kviečiau sugrįžti. Manau, kad G.Labanauskas yra energingas žmogus, daug visko daro, turi savo nuomonę. Mano supratimu, jis būtų naudingas partijai ir galėtų vaidinti svarbų vaidmenį Kauno gyvenime. Priimti į partiją turėtų ne taryba, o skyriai, su kuriais po to tie žmonės ir dirba", – įsitikinęs socialdemokratas Raimondas Jasinevičius.

Nors D.Razmislevičius nurodė, skyriaus partijos taryba yra vienas aukščiausių šios partijos valdymo organų ir ji nubalsavo nepriimti G.Labanausko į Socialdemokratų partiją, tačiau kiti partijos nariai įsitikinę, kad dėl priėmimo turi rūpintis ne taryba, o grupės. Būtent Žaliakalnio grupės nariai buvo priėmę priešingą sprendimą ir buvo suteikę šansą G.Labanauskui vėl būti socialdemokratu.

"Noriu pažymėti, kad LSDP Kauno miesto skyriaus Žaliakalnio grupės nariai šių metų kovo 3–5 d. virtualiai balsuodami nutarė G.Labanauską priimti LSDP Kauno miesto skyriaus Žaliakalnio grupės nariu. Balsavimas grupėje buvo inicijuotas, kadangi G.Labanauskas pateikė prašymą įstoti į LSDP Kauno miesto skyriaus Žaliakalnio grupę.

Kauno miesto skyriaus tarybos sprendimą vertinu neigiamai, kadangi, vadovaujantis LSDP statuto nuostatomis, būtent grupės susirinkimo kompetencijai priklauso naujų LSDP narių priėmimas", – teigė partijos skyriaus Žaliakalnio grupės vadovė Eglė Kanikovienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algimantas

Algimantas portretas
Nieko keisto čia nėra,Labanauskas be valdžios tiesiog dūsta,bet ar jam vienam tokia nelaimė?

JONAS

JONAS portretas
juokas pro ašaras PULIARAUS LYDERIO žmones ar matot tame mafijos susiburtoje niekšeliu chebroje nors viena populiaruJie lietuvos vardo neverti dar knaisiojasi savo šudyne kažko ieško UTILIZUOTI VISUS

jOANA

jOANA  portretas
lietuvos komunistėliu nykstanti partija dėl auksiniu šaukštu ir snukius gali išsidaužyti
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių