Sprendžiant dėl Kauno Metų mokytojų – diskusijos apie premijos dydį

Kauno miesto tarybai praėjusią savaitę sprendžiant dėl Metų mokytojo premijų skyrimo, suabejota, ar numatomos premijos nėra per mažos.

Šiemet premijas pelnė Kauno vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmų solinio dainavimo mokytoja Nomeda Kukulsienė, Kauno lopšelio-darželio „Spindulys“ ikimokyklinio ugdymo pedagogė Andromeda Rybakovienė ir Kauno Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gimnazijos matematikos mokytoja Vida Meškauskaitė.

Metų mokytojo premijos dydis siekia 1 tūkst. eurų. Dėl šio dydžio svarstant tarybos sprendimą kilo diskusijų bei išsakyti siūlymai premiją padidinti iki 3 tūkst. eurų.

Kaip sakė opozicinių konservatorių frakcijos seniūnė Edita Gudišauskienė, tai šią premiją prilygintų kitoms miesto teikiamoms premijoms.

„Premijų dydžiai išsiskiria ir jeigu mes paimame Maironio premiją, tai yra 3 tūkst., Kultūros premija – 3 tūkst., Mokslo premija – 5 tūkst. ir, deja, mokytojams už jų prasmingą, reikalingą darbą skiriama tik 1 tūkst. eurų premija“, – kalbėjo ji.

Vicemeras Andrius Palionis teigė, kad savivaldybės administracijoje diskutuojama dėl apdovanojimų tvarkos, todėl paragino palaukti, kol šiuos klausimus pirmiausia išspręstų administracija, o tuo tarpu patvirtinti būtent konkrečius žmones, kuriems premijos būtų skiriamos.

Nors opozicija motyvavo, kad dėl to turėtų spręsti politikai, išreikšdami savo poziciją dėl mokytojo profesijos prestižo, siūlymai didinti premijos dydį palaikymo nesulaukė.

Dėl premijos laureatų taryba sutarė vienbalsiai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių