Spūstyje prie „Megos“ įstrigusius vairuotojus stebi policija: gelbės arba baus

Penktadienį važiuojančius kryptimi nuo Akademijos miestelio link prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ pasitinka nusidriekusi milžiniška spūstis. Eismo situaciją kelyje stebintys policijos pareigūnai sako prireikus ne tik vaduosiantys atkarpas nuo įvykusių avarijų padarinių, bet ir bausiantys Kelių eismo taisyklių (KET) nesilaikančius vairuotojus.

Penktadieniais nuo pat vasaros pradžios policija kontroliuoja kelio A1 atkarpą, prasidedančią nuo kelio į Jonavą iki pat „Megos“. Šią kelio dalį dėl didelių spūsčių pareigūnai dažniausiai stebi su žiūronais, sustoję ties Jonavos gatve, Kleboniškio mišku.

„Šiandien vienas policijos ekipažas nuo 15 val. taip pat išvyko kontroliuoti eismo. Čia žada būti maždaug iki 20 val. Tikėtina, jog didžioji vairuotojų dalis šiuo metu skuba į pajūryje vyksiančią Jūros šventę. Tokią situaciją pastebime ne tik šiandien, bet ir kitų masinių renginių metu“, – portalui kauno.diena.lt sakė Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos II-ojo būrio vadas Vaidas Aleknavičius.

 

 

Minėtu būdu policija nuo Jonavos g. kontroliuoja eismą, vykstantį ant tilto per Nerį, o įvykus eismo įvykiui, mato, ar transporto priemonių srautas juda įprastai, ar formuojasi spūstys.

„Jei fiksuojama avarija, ekipažas kuo skubiau vyksta į nelaimės vietą, kad patrauktų nuo važiuojamosios kelio dalies eismo įvykyje dalyvaujančias transporto priemones ir srautas kelyje vėl judėtų be trikdžių“, – paaiškino pareigūnas.

Tačiau tais atvejais, kai nelaimių keliuose pavyksta išvengti, kai kuriems vairuotojams taip pat nederėtų atsipūsti, nes pareigūnai akylai fiksuoja ir KET pažeidimus.

„Dažniausiai stebime vairuotojus, važiuojančius papildoma kelio eismo juosta, esančia dešinėje pusėje. Dažnai didžiulė kolona transporto priemonių važiuoja šia papildoma eismo juosta, o pasiekus Jonavos gatvę, spraudžia automobilius į pirmą arba antrą eismo juostą. Tokius vairuotojus baudžiame“, – įspėjo V. Aleknavičius ir pridūrė, jog nebaudžiami tik tie vairuotojai, kurie nusuka į Jonavos g.

„Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

Vasaros metu tokios eismo koordinavimo priemonės vykdomos penktadieniais ir sekmadieniais. Kaip jau minėta, penktadieniais pareigūnai koordinuoja eismą ir fiksuoja KET pažeidimus nuo kelio į Jonavą link „Megos“, o sekmadieniais pareigūnų ekipažas stebi situaciją kryptimi nuo Giraitės link „Megos“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ziuronai,

Ziuronai, portretas
kai norisi nubausti, o ne palaikyti tvarka ir uztikrinti KET laikymasi....

Hmm

Hmm portretas
Dar reikia pakontroliuoti ir situacija ties nusukimu į 9-ą fortą, kad kas važiavo pridėtine juosta būtinai ten ir nusuktų!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių