Statybos V. Krėvės prospekte: nebeliko šešiolikos saugotinų medžių

  • Teksto dydis:

Vaizdas Kauno V. Krėvės pr. 28B sklype ne vieną praeivį nuliūdino, o kai kuriuos ir stipriai papiktino. Iškirsti sveiki ąžuolai, liepos.  

Filmuotu vaizdu pasidalydama Kauno miesto tarybos narė, konservatorė Adrijana Filinaitė feisbuke rašė, kad „gyventojai praeina, sustoja, pakraupę pasižiūri, bet supranta, kad prieš #Kauno savivaldybės kirvį nepadarysi nieko. Juk viskam yra leidimai. Galėtų ir sveikam protui leidimą išduoti“.

Kol vieni komentaruose klausė, „kur meras, kodėl jis nesaugo medžių“, medžių kirtimą vadino vandalizmu, nacionaline grėsme, kiti teiravosi, kas yra sklypo savininkas. „Gal jo veiksmais derėtų piktintis?“ – sakė vienas internautų.

 

 

Medžiai iškirsti, nes šiame sklype planuojamos statybos. Išduotas statybos leidimas, gautas leidimas kirtimui, sumokėtas mokestis už medžius, įgyvendintos visos kitos reikalingos procedūros.

Ar negalima buvo išsaugoti ąžuolų projektuojant namus?

„Ar negalima buvo išsaugoti ąžuolų projektuojant namus?“  – klausė ne vienas komentatorius.

Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė portalą kauno.diena.lt informavo, kad rugpjūčio 24 d. savivaldybė  išdavė leidimą fizinio asmens nuosavame žemės sklype kirsti šešiolika saugotinų  želdinių: ąžuolų, liepų, klevų.

A.Filinaitės nuotr.

Nurodė, kad šiame sklype bus statomas daugiabutis namas, tam išduotas statybos leidimas.

„Už saugotinų želdinių kirtimą asmuo sumokėjo virš 7 tūkst. eurų“, – teigė R. Savickienė. Anot jos, pabaigus statybos darbus, apželdinimas numatytas, tačiau konkrečiau apie jį galėtų pakomentuoti projekto vystytojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Draugystės parkas

Draugystės parkas portretas
Statyba pnašu, kad numirė. Žemių krūvos neišvežtos. Technika vykdžisi darbus išvežta, bardakėlis paliktas.

Vargšai gyventojai

Vargšai gyventojai portretas
Jiems Prieš keletą metų po langais pastatė stiklinį kelių aukštų monstrą ir aišku su automobilių aikštelė o dabar vietoj žalio ploto su medžiais šalimais iškils du daugiabučiai su54vietom automobiliams

Kodel tapo privatus

Kodel tapo privatus portretas
Okada tas sklypas pasidarė privati nuosavybė ir kokiu pagrindu?nes žalias plotas ir susodinti medžiai gerino orą šalia esančių penkiaauksciu gyventojams nes Krėvės pr visai šalia ir didelis srautas mašinų dvipusiu eismu
VISI KOMENTARAI 103

Galerijos

Daugiau straipsnių