Pereiti į pagrindinį turinį

Stogu keleiviams pasirūpino vežėjai

2014-09-12 11:32
DMN inf.

Stotelėse laukiantieji autobusų ar troleibusų netrukus turės galimybę pasislėpti nuo lietaus. Jose pradėtos montuoti naujos stoginės. Pirmoji tokia vakar išdygo prie Kauno klinikų.

Stotelėse laukiantieji autobusų ar troleibusų netrukus turės galimybę pasislėpti nuo lietaus. Jose pradėtos montuoti naujos stoginės. Pirmoji tokia vakar išdygo prie Kauno klinikų.

Stogines pradėję montuoti "Kauno autobusų" darbuotojai sulaukė keleivių dėmesio. Vieni smalsiai stebėjo, kas vyksta, kiti negailėjo padėkų.

"Per tiek metų taip ir neįpratau nešiotis skėčio. Dabar nors turėsiu, kur pasislėpti nuo lietaus", – džiaugėsi stotelėje trypčiojusi Marytė Kelienė.

Įstrigus Kauno miesto viešojo transporto stotelių stoginių projektavimo, įrengimo, valdymo, naudojimo ir priežiūros koncesijos konkursui, situaciją ėmėsi gelbėti "Kauno autobusai" ir "Kauno švara". Šių bendrovių lėšomis pastogės atsiras 30-yje Kauno stotelių.

"Sienos bus permatomos ir storesnio grūdinto stiklo nei senųjų stoginių: 8 mm storio vietoj 6 mm", – teigė "Kauno autobusų" Technikos tarnybos vadovas Mindaugas Klimašauskas. Jose bus įrengti ir gerokai ilgesni suoleliai, kad prisėsti ar sunkius krepšius pasidėti galėtų daugiau autobuso ar troleibuso laukiančių keleivių.

Metalinėms konstrukcijoms parinkta pilka spalva. Viena šoninė siena bus apšviesta ir skirta keleiviams naudingai informacijai ar reklamai.

Pirmiausia stoginės bus montuojamos ten, kur didžiausi keleivių srautai: Taikos pr., Raudondvario pl.

"Vieną stoginę pagaminti ir įrengti kainuoja apie 5 tūkst. litų, visus gamybos ir montavimo darbus atlieka mūsų bendrovės darbuotojai", – sakė "Kauno autobusų" Finansų tarnybos vadovė Edita Gudišauskienė. Anot jos, bendrovė ėmėsi iniciatyvos, nes stoginės keleiviams reikalingos ne tik slėptis nuo lietaus, bet ir dėl galimybės jose pateikti būtiną informaciją: maršrutus ir tvarkaraščius.

Ateityje tikimasi, kad stotelėse veiks interneto prieigos, bus sumontuotos 4G vaizdo stebėjimo kameros, kurios bus integruotos į bendrąjįą miesto stebėjimo sistemą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų