Pereiti į pagrindinį turinį

Stovykloje „Neatrastų knygų saloje“ netrūko įdomybių

2024-08-19 05:00
DMN inf.

Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje vyko vaikų vasaros stovykla „Neatrastų knygų saloje“, kurioje netrūko įspūdžių.

Projekto partnerio – VšĮ Kauno rajono priešgaisrinės saugos tarnybos – ugniagesiai Vaikų vasaros stovyklos vaikus supažindino su ugniagesio profesija, priešgaisrine technika bei įranga, vedė priešgaisrinės saugos pamokėlę. Viktorinos laimėtojai gavo prizų, o kiekvienam stovyklautojui teko po edukacinio turinio spalvinimo knygelę, kuri atkreipia vaikų dėmesį į svarbiausius elgesio reikalavimus ištikus nelaimei: gaisrui ir pan.

Kitas ekstremalias situacijas ir būtinas atsargumo priemones išsamiai aptarė, naudingomis žiniomis ir prizais vaikus apdovanojo Kauno rajono bendruomenės pareigūnės Ilona ir Akvilė. Kauno apskrities viešosios bibliotekos (Ąžuolyno bibliotekos) edukatoriai vedė knygelių kūrimo dirbtuves.

Dar viena intriguojanti pažintis vaikams – stimpanko subkultūra. Bibliotekos dailininkė Dainora Minkevičiūtė ne tik žaismingai ir informatyviai pristatė, bet ir pateikė išsamią vaizdo medžiagą interaktyviame didžiulio formato ekrane, pakvietė į kūrybines dirbtuves ir pasivaikščiojimą virtualiame stimpanko mieste „Steampunk / Victorian Environment in 360“.

Gaiviame pavėsyje bibliotekos kieme edukatorė stovyklos dalyviams atskleidė spalvų maišymo meno paslaptis, o smagių įspūdžių suteikė muilo burbulų pramoga, įvairiausi lauko ir stalo žaidimai, kolektyvinė terapinė tapyba, piešimas spalvotu smėliu ir taškavimas, sensoriniai skaitymai, atradimai eksperimentuojant su gausiomis ir inovatyviomis sensorinio kambario priemonėmis, edukacija ir dirbtuvės labirintų tema, „Ozobot“ robotukų programavimo įgūdžiai, inovatyvus Kauno rajono pažinimas naudojant bibliotekos sukurtą stalo žaidimą „Būkime keliautojais ir atradėjais“ ir kitos turiningos veiklos. Visi stovyklos dalyviai sėkmingai įveikė skaitymo iššūkio „Vasara su knyga“ užduotis ir užsiregistravo akcijoje su viltimi laimėti šaunių prizų.

Profesionali ir idėjiška bibliotekos darbuotojų komanda rūpinosi, kad vaikai ne tik smagiai, bet ir turiningai leistų laiką stovykloje.

„Įgyvendindami Kauno rajono savivaldybės finansuojamą projektą „Neatrastų knygų saloje“ bibliotekoje siekėme vaikams vasaros atostogų metu pasiūlyti patrauklių, aktyvių ir edukaciniu požiūriu vertingų veiklų, skatinančių kūrybiškumą, saviraišką, iniciatyvumą. Taip pat daug dėmesio skyrėme asmeninėms ir socialinėms kompetencijoms ir bendravimo įgūdžiams ugdyti. Profesionali ir idėjiška bibliotekos darbuotojų komanda rūpinosi, kad vaikai ne tik smagiai, bet ir turiningai leistų laiką stovykloje. Vaikų vasaros stovyklos bibliotekoje pradėtos sistemingai organizuoti dar 2019 m., tad esame sukaupę daug naudingos patirties ir pelnę puikią reputaciją – tiek vaikai, tiek tėvai mūsų stovyklas žino ir labai gerai vertina, tad, vos paskelbus registraciją, laisvos vietos išgaruoja per keletą valandų“, – įžvalgomis dalijosi projekto vadovė Jurgita Bartkevičiūtė, laikinai einanti direktorės pavaduotojos pareigas.

Stovykloje dalyvavę vaikai kaip stovyklos „trūkumą“ išskyrė jos ribotą trukmę, nes, kaip sako, „norėtųsi lankyti visą vasarą“. „Man labiausiai patiko kasdien sužinoti tiek daug naujų dalykų“, – atviravo Tauras. „Sensoriniai skaitymai man padarė didelį įspūdį: tą pačią knygą, kurią jau buvau skaitęs, dabar perskaičiau visiškai kitaip, įdomiau“, – stebėjosi Linas. „Visos visos kūrybinės veiklos buvo labai smagios!“– džiaugėsi mergaičių būrelis. „Man įdomiausios buvo veiklos prie kompiuterio, gavau naudingų žinių“, – pridūrė Simas. Bibliotekos atliktoje apklausoje stovyklos dalyvių tėvai organizatoriams ir edukatoriams skyrė aukščiausius balus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų