Pereiti į pagrindinį turinį

STT purtė Kraujo donorystės centrą Kaune

2009-03-05 22:20
STT purtė Kraujo donorystės centrą Kaune
STT purtė Kraujo donorystės centrą Kaune / Tomo Raginos nuotr.

Ketvirtadienį Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai atliko dokumentų poėmį Kraujo donorystės centre Kaune.  Tuo tarpu centro direktorius Artūras Venslauskas neigia kaltinimus dėl neteisėtos veiklos.

STT teigia, kad Kraujo donorystės centras galimai vykdė neteisėtą veiklą „apgaule užvaldydamas Valstybinės ligonių kasos lėšas, dėl ko valstybė patyrė didelę materialinę žalą“.

Prašymą atlikti poėmį Vilniaus apygardos prokuratūros prašymu priėmė Vilniaus antrasis apylinkės teismas.

„Tikimės, kad tai jau paskutinė institucija, tirianti mūsų įstaigos veiklą. Viešoje erdvėje sklandanti informacija apie neteisėtą mūsų įmonės veiklą neatitinka tikrovės. Linkime pareigūnams viską išsiaiškinti, vieną kartą padėti tašką ir leisti centro darbuotojams dirbti savo tiesioginį darbą. Nuo 2007 metų pabaigos, kai Kraujo donorystės centras pareiškė ketinantis dalyvauti kraujo preparatų gamyboje, mus tikrino tikriausiai  visos įmanomos institucijos, bet įstatymų pažeidimų nerado. Aš čia įžvelgiu stambių užsienio farmacinių kompanijų interesą“, - teigė A.Venslauskas.

Sausio 7 dieną Kraujo donorystės centras gavo Vilniaus apygardos prokuratūros raštą, kuriame teigiama, kad nors šios įstaigos veikloje nustatyta pažeidimų, tačiau negauta duomenų, kad dėl šių pažeidimų yra padaryta žala valstybei.

Centro direktoriaus nuomone, jeigu yra kam padaryta žala, tai pačiam centrui.

„Valstybinei ligonių kasai neatsiskaitant ne tik už kraujo  plazmą, bet ir už 2008 metais ligoninėms papildomai pateiktus kraujo komponentus, centras negali pradėti gaminti ir parvežti į Lietuvą išfrakcionuotų kraujo preparatų, atsikaityti su tiekėjais, yra sunkumų mokant mokesčius“, - teigia direktorius. 

Kraujo donorystės centras kraujo komponentais aprūpina Kauno, Šiaulių, Alytaus ir pusės Klaipėdos regiono gydymo įstaigų.

STT pareigūnai Kraujo donorystės centre kratą pradėjo ketvirtadienį, apie 11 valandą. Per kratą buvo paimta šūsnis dokumentų, nukopijuoti duomenys iš kompiuterių. „Kauno dienos“ žiniomis, 17 valandą centre vis dar dirbo STT pareigūnai. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų