Pereiti į pagrindinį turinį

„Stumbras" vėl stabdys gamybą

2009-01-16 12:56
„Stumbras" vėl stabdys gamybą
„Stumbras" vėl stabdys gamybą / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Didžiausia Lietuvos stipriųjų gėrimų gamintoja „Stumbras" dar kartą stabdys gamybą.

Sausio 19–vasario 2 dienomis vėl nedirbti nuspręsta dėl smarkiai sumažėjusių pardavimo apimčių. 2008-ųjų gruodį „Stumbro“ produkcijos buvo parduota net 20,2 proc. mažiau nei tuo pačiu metu 2007-aisiais.

„Per pastaruosius 13 mėnesių akcizas stipriam alkoholiui buvo neproporcingai padidintas 2 kartus. Itin išaugusios kainos smarkiai atsiliepė stipraus alkoholio pardavimams – žmonės produkcijos nebeįperka, renkasi silpnesnius, prastesnės kokybės ar nelegalius gėrimus", – padėtį visoje alkoholio pramonės šakoje komentavo „Stumbro" rinkodaros direktorius Algirdas Čiburys.

Nuo 2007 m. gruodžio mėnesį 0,5 l stipraus alkoholio butelis parduotuvėse pabrango vidutiniškai 4–5 litais. „Atsižvelgiant į bendrą ekonominę padėtį šalyje ir mažėjančią perkamąja galią galima prognozuoti, kad gamybos apimtys ir pardavimai dar labiau mažės", – sakė A.Čiburys. 

Jo teigimu, valdžios institucijos ignoravo atskirų gamintojų ir Alkoholiniais gėrimais prekiaujančių įmonių asociacijos siūlymus ieškoti kompromiso dėl apmokestinimo politikos, todėl kito pasirinkimo, kaip stabdyti gamybą, įmonė neturi. Gali būti, jog gamyba vasario 2-ąją nebus atnaujinta – tai priklausys nuo situacijos rinkoje.

Atleisti darbuotojų kol kas „Stumbras“ neplanuoja. „Darome viską, kad tokių sprendimų priimti nereikėtų. Iki šiol darbuotojai buvo išleidžiami mokamų arba nemokamų atostogų. Tikimės, kad padėtis rinkoje pagerės“, – portalui sakė A.Čiburys.

„Stumbras" jau buvo gamybą sustabdęs nuo praėjusių metų gruodžio 25 d. iki šių metų sausio 5 d. Tai buvo pirmas kartas įmonės istorijoje, kai gamyba buvo stabdoma šventiniu periodu.

Sumažėjus pardavimui šių metų sausį gamybą sustabdė ir kita alkoholinių gėrimų gamintoja "Vilniaus degtinė". "Alita" paskelbė trumpinanti darbo savaitę iki keturių dienų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų