Su D. Dargiu – gyvas pokalbis apie Kamuolinius

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį, lapkričio 25 d., Kaune vyks gyvas susitikimas su rašytoju, žurnalistu, devynių knygų autoriumi Dailiumi Dargiu. Jo naujausia knyga „Kamuoliniai prie bausmės linijos“ šiuo metu yra tarp perkamiausių negrožinės literatūros knygų visoje Lietuvoje.

Aštrus kriminalinės dokumentikos trileris šiuo metu pagal populiarumą nusileidžia tik neseniai pasirodžiusiai biografinei knygai apie legendinį šalies prezidentą Valdą Adamkų.

D.Dargio teigimu, beatodairišku žiaurumu garsėję ir net Kauno kriminalinio pasaulio veteranus gerokai nustebinę agresyvumu, Dainavos, Šančių rajonų kiemuose aplinkinius šiurpinę Kamuoliniai vėliau savo veiklą išplėtė net į Vakarų Europą – Vokietiją, Norvegiją, Švediją, Suomiją, Nyderlandus, Daniją, Šveicariją, Airiją, Jungtinę Karalystę ir bandė įsitvirtinti Rytuose – Rusijos sostinėje Maskvoje. Dabar neabejojama, kad Kamuoliniai tapo pirmąja rimta internacionaline „brigada“ iš Kauno.

Dabar neabejojama, kad Kamuoliniai tapo pirmąja rimta internacionaline „brigada“ iš Kauno.

Kaip knygoje pasakoja Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Rolandas Kiškis, per pirmines kratas paimti 35 nauji prabangūs automobiliai, daugiau nei 100 brangių laikrodžių, daugiau nei 300 prašmatnių juvelyrikos dirbinių. Nusikalstamo susivienijimo lyderių žmonos nedirbo, mėgavosi prabanga.

Kamuoliniai nepaisė jokių autoritetų. Šiandien aiškėja, kad būtent Kamuolinių gaujos nariai, būdami neblaivūs, apsvaigę nuo narkotikų ir apsiginklavę automatais ir granatomis, vieną 2008-ųjų gruodžio vakarą be baimės patraukė į legendomis apipintą pakaunėje, Užliedžių kaime esančią Henriko Daktaro pilaitę. Jie atvyko prie Daktarų lyderio dvaro ir iš automato „Kalašnikov“ apšaudė milžinišką namą juosiančią tvorą, kelis šūvius paleido ir į ant jos sumontuotas pelėdas, vieno garsaus Kauno skulptoriaus nuplagijuotas nuo legendinės Žaliakalnio tvoros. Galiausiai į kiemą įmetė dvi granatas. Tą vakarą paties H.Daktaro namuose nebuvo, bet vakarojo jo šeimos moterys. Būtent tomis gruodžio dienomis Henytė tyliai spruko iš Kauno, nes jį pasiekė kalbos apie Kriminalinės policijos biure atnaujintus Daktarų bylų tyrimus ir prasidėjusius buvusių gaujos smogikų atvirus liudijimus.

D.Dargis kviečia į vienintelį ir gyvą naujausios knygos pristatymą, kuriame, be jo, dalyvaus ir buvę garsūs pareigūnai – buvęs šalies komisaras Visvaldas Račkauskas ir prie „Aguonos“ bei Dainavos rajone tvarką akylai stebėjęs kaunietis Vladas Krivickas. Bus kalbama ne tik apie knygą, bet ir apie šiuolaikines kriminalines tendencijas visoje šalyje.

Kadangi ne visi galės patekti į šį išskirtinį renginį, D.Dargis per jutubo kanalą ir kitas platformas žada susitikimą su skaitytojais transliuoti internetu.


Kas: D.Dargio knygos „Kamuoliniai prie bausmės linijos“ pristatymas ir susitikimas su skaitytojais.

Kur:  Kauno „Akropolio“ trečiajame aukšte veikiančiame Knygos.lt knygyne.

Kada: lapkričio 25 d., ketvirtadienį, 19 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
pinigai š.... nekvepia, ar ne, KD?

D.Dargis visada taip elgiasi prieš išleisdamas eiline knyga.

D.Dargis visada taip elgiasi prieš išleisdamas eiline knyga. portretas
Knygos reklama,, Kauno dienos'' laikraščio portale.

ar kas nors skaito?

ar kas nors skaito? portretas
Gal kaunadienę pervadinkite į dargiadienę? Kone kas mėnesį šitas nuoboda rašeiva šmėžuoja laikraštyje. Vėl babkių pritrūko? Parašyk nors vieną knygą apie gerus žmones ir gražius jųdarbus, o ne apie kažkokias atmatas. Ar kas nors skaito? Gėda!
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių