Į Zapyškį sugrįžo bėgimo šventė

  • Teksto dydis:

Į Zapyškį prie senosios Šv.Jono Krikštytojo bažnyčios gegužės 14 d. sugužėjo šimtai bėgikų – čia vyko „Kauno rajono bėgimas 2022“.

Bėgimas organizuojamas trečius metus iš eilės, pirmasis buvo nuotolinis, o pernai bėgimo šventėje dalyvavo 500 bėgimo entuziastų, todėl nuspręsta šį renginį paversti tradiciniu.

Oras varžybų dieną buvo gana permainingas, bet lietus neatbaidė sportininkų. Šįkart prie starto linijos stojo 420 sportininkų, kurie turėjo įveikti vieną iš keturių paruoštų trasų: nuo Zapyškio bažnyčios iki Kačerginės miestelio laukė 5 ir 10 km bėgimo trasos mėgėjams ir profesionalams, vaikams ir jaunimui buvo skirtos 300 m ir 1 km trasos.

Prieš prasidedant varžyboms VDU sporto centro aerobikos trenerė Indrė Piličiauskaitė vedė mankštą.

Pirmieji startavo ilgųjų distancijų bėgikai, paskutiniai – patys mažiausieji. Palaikyti savo draugų ir artimųjų susirinkę sirgaliai ragino bėgikus nepasiduoti, drąsino siekti geriausio rezultato. Itin gausaus palaikymo sulaukė Vaitkevičių šeimyna iš Zapyškio: bėgo ir seneliai, ir tėvai, ir net vežimėlyje saldžiai mieganti mažiausioji šeimos narė.

Nors ir pavargę, ir permirkę prakaitu, bėgikai finišą kirto su šypsenomis veiduose. Finišo vietoje taip pat buvo šokami pergalės šokiai, girdėjosi sveikinimų šūksniai ir daug garsių plojimų.

Absoliutūs 5 km ir 10 km bėgimų nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti rėmėjo „Hummel“ dovanų čekiais ir unikaliais medaliais, 300 m ir 1 km bėgimų nugalėtojai ir prizininkai – unikaliais medaliais. Visiems dalyviams, kurie per kontrolinį laiką pasiekė finišą, buvo įteikti atminimo medaliai.

Moterų grupėje 5 km bėgimo absoliučia nugalėtoja tapo Daiva Bielevičiūtė. Antroji vieta atiteko Audrai Bugužinskienei, o trečioji – Ramintai Gaulei. Vyrų grupėje 5 bėgimo nugalėtoju tapo Aurimas Čekanauskas, antrą vietą pelnė Donatas Košiuba, o trečią – Titas Bakys.

10 km iš moterų greičiausiai nubėgo Sada Bukšienė, antrą vietą užėmė Karolina Tomkuvienė, trečią pelnė Vaiva Baniulytė. Vyrų grupėje 10 km bėgimo nugalėtoju tapo Darius Petkevičius, antroji vieta atiteko Laimonui Strikaičiui, o trečioji – Vytautui Gražiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ernestas.

Ernestas. portretas
Melas. Lietuvos Respublikos lietuvių Velnio išpažintojų karo kurstymas, propoganda. Lietuvos Respublikos Velnio išpažintojai veikė Lietuvos teise, vardu, slėpdami, teisybę. Lietuvos Respublikoslietuvių Velnio išpažintojų išdavikų okupacija, išdavikų veiklos ryšys, tautos pasipriešinimas žmonių išdavikų atsparumas. Lietuvos Respublikos Velnio išpažintojų antieuropossąjungos atsišaukimų platinimas antieurosąjungosfikacija. Suvėrinės teisės ir laisvas savarankiškas valdymasis tautų, kurios buvo jėga prijungtos, turi būti atstatytos. Lietuvos Respublikos Kauno vpk, Darius Žukauskas, Mindaugas Baršys. Gintautas Žaliagiris, Aloyzas Venckus. Valdas Adamkus, Andrius Kubilius. Danguolė Šermukšnienė. Pranešti imei 863962026043742. 63892112. Misija Erner. Všį Ernmar Respublika. 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma. Luminor LT294010051005573106. Direktorius, Ernestas Marcinkevičius.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių