Mažylis sėkmingai gimė namuose: dispečerė detalias instrukcijas teikė telefonu

  • Teksto dydis:

Penktadienį vienuose namuose į pasaulį ėmė belstis mažylis. Gimdyvė paskambino bendruoju pagalbos telefonu. Telefonu atsiliepusi dispečerė Joana Vasiliūtė mažyliui padėjo išvysti pasaulį. 

Penktadienio pavakarę laimingai pasibaigusia kūdikio gimimo istorija savo feisbuko paskyroje pasidalijo Kauno greitosios medicinos pagalbos (GMP) stotis.

„Penktadienis, vasario 3 d., 10.55 valanda. Mūsų dispečerinėje pasigirsta skambutis. Atsiliepusi į skambutį, GMP dispečerė Joana Vasiliūtė išgirsta moters balsą, kuris praneša, kad jai prasidėjo gimdymas. GMP dispečerė, užduodama esminius klausimus, skubiai aktyvuoja mūsų klasterinę GMP brigadą (1516) ir toliau palaiko pokalbį su moterimi. Dispečerė Joana, teikdama detalias instrukcijas gimdyvei telefonu, padeda naujagimiui atkeliauti į šį pasaulį namuose“, – pasakojama įraše. 

Atvykusiai GMP brigadai beliko įvertinti naujagimio ir gimdyvės būklę, atlikti reikalingus veiksmus bei abu išvežti į gydymo įstaigą. 

Medicinos darbuotojai neslėpė džiaugsmo ir dėkojo  visiems šio ypatingai jautraus įvykio dalyviams: mamai, kuri nepasimetė ir puikiai vykdė GMP dispečerės Joanos nurodymus, gydytojai G. Stravinskaitei, skubios medicinos slaugos specialistei N. Stučinskaitei ir paramedikui – GMP automobilio vairuotojui G. Barauskui.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

zzzzzzzz

zzzzzzzz portretas
cia gimdymas nuotoliniu budu,kaip ir kitos konsultacijos,

pastabusis

pastabusis portretas
Komentatorei Zosei. Baik kliedėti, jokiose bvulvių vagose ar rugiuose moterys negimdydavo.

Lapė Kanapė

Lapė Kanapė portretas
Kaip mieste greitoji gali į gimdymą nespėti? Manau kad tuščiagalvė gimdė "natūraliai su dula", kuri prasidėjus tikram gimdymui paspruko. Teko šauktis daktarus.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių