Sunkiai besiverčianti kaunietė sutrikusi: nesulaukia nei išmokos, nei paaiškinimo

Vieniša vaiką auginanti neįgali kaunietė bando pasirūpinti ir sunkiai sergančiu tėvu. Papildomi pinigai šeimai labai reikalingi, tad nesunku suprasti moters susierzinimą, kai jau antrą mėnesį vėluoja Užimtumo tarnybos išmokos. Ir niekas net nepaaiškina, kada pinigai ją pasieks, kodėl vėluojama juos išmokėti.

"Išmokų dar nėra. Turėjo pasiekti iki 31 d. Už liepą irgi vėlavo gal dešimt dienų. Tada sakė, kad dėl užlietos serverinės. Dabar konsultantė sakė, kad dėl žmogiškųjų išteklių. Bet kada pasieks pinigai, taip ir nepasakė. Tik: "Laukit, ateis", – suglumusi pasakojo moteris.

Jei ne sunki finansinė padėtis, ji neprašytų išmokos, neskaičiuotų dienų, kada pinigai turi atsirasti sąskaitoje. "Esu neįgalus žmogus. Viena auginu mažametį vaiką. Dar slaugau tėvą. Pati esu studentė. Tie keli šimtai eurų iš Užimtumo tarnybos yra didžiulė paspirtis", – kalbėjo kaunietė.

Ji stebėjosi tarnybos darbuotojų atsainumu. Ką reikėtų daryti žmogui, jeigu išmoka būtų vienintelės gaunamos lėšos? "Gerai, kad aš dar gaunu išmoką už invalidumą ir stipendiją", – atsiduso moteris. Badauti netenka, būtinosioms mokymosi priemonėms vaikui taip pat užteko, nes joms taupė ne vieną mėnesį, jas pirko po truputį per visą vasarą. Bet belaukiant išmokos tenka gyventi itin susispaudus.

"Žinot, kas yra skaudžiausia šitoje istorijoje? Niekas su tavimi nekalba. Sėdėk, lauk. Sulaukiau ir priekaištų, kodėl dažnai skambinu. Mano tikslas, kodėl kreipiausi į žiniasklaidą, kad ir kiti žmonės, kuriems dar nepervesta išmoka, žinotų, kokia yra situacija", – aiškino kaunietė.

Žinot, kas yra skaudžiausia šitoje istorijoje? Niekas su tavimi nekalba. Sėdėk, lauk. Sulaukiau ir priekaištų, kodėl dažnai skambinu.

Teisinasi dideliu krūviu

Užimtumo tarnybos atstovė spaudai Milda Jankauskienė "Kauno dienai" teigė negalinti pasakyti, kokia yra padėtis dėl išmokos konkrečiam asmeniui.

"Dabar man sunku pasakyti, dėl ko kuris žmogus negavo išmokos. Esame jau skelbę informaciją, kad kai kuriems žmonėms išmoka net ir nepriklauso, o jeigu priklauso, būna, kad nurodo neteisingus duomenis, pavyzdžiui, neteisingą banko sąskaitos numerį", – bandė aiškinti M.Jankauskienė.

Jeigu moteris vieną mėnesį jau buvo gavusi išmoką, vadinasi, išmoka jai priklauso, banko sąskaita nurodyta teisingai. "Žiniaraščiai visi pasirašyti. Kiek žinau, šiandien turėtų ateiti ir galutinės paskutinės išmokos", – kalbėjo Užimtumo tarnybos atstovė.

Anot jos, didžiąją dalį išmokų gavėjų pinigai jau yra pasiekę. Išmokos, kaip pasakojo atstovė, gali vėluoti dėl labai padidėjusio įvairių užduočių srauto.

"Turime ne tik šias išmokas. Yra ir subsidijų, ir visko. Kaip jau minėjau, yra ir nemažai atvejų, kai žmonės patys neteisingai nurodo duomenis, juos reikia tikslinti, būna, kad kreipiasi žmonės, kuriems išmoka nepriklauso. Tai papildomas krūvis personalui", – vardijo M.Jankauskienė. Ji kalbėjo, kad tarnyba yra paskelbusi išsamius atsakymus į įvairiausius klausimus, susijusius su išmokomis, kad sumažėtų skambučių srautas tarnybos atstovams.

Pasiteiravome dėl galimo nemandagaus bendravimo su besikreipiančiaisiais. "Sunku pakomentuoti tokį dalyką. Matome, kad dažnai kreipiasi vis tie patys žmonės. Tie patys socialiniame tinkle parašo ir po dešimt–penkiolika žinučių apie tą patį. Atsakingi darbuotojai kruopščiai atsakinėja, bet ir besikreipiantiesiems reikėtų turėti kantrybės", – teigė M.Jankauskienė. Ji pridūrė suprantanti, kad iš gero gyvenimo žmonės nesikreipia, kad būna įvairių sunkių asmeninių situacijų, kad neturintys darbo, nerandantys galimybių įsidarbinti, kiti sunkioje finansinėje situacijoje atsidūrę žmonės yra įsitempę. Kita vertus, anot jos, tarnybos darbuotojų krūviai yra dideli, stengiamasi bendrauti, dirbti atsakingai, kad nevėluotų išmokos, dirbama ir po darbo. "Prašome supratingumo", – sakė atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

skaiciau

skaiciau portretas
Kad pas batka pasalpa 14 doleriu,bet uz tuos pinigus reikia ir gatves pasluoti stipriaii,tai retai kas ir kreipiasi,o pas mus labai daug tokiu,tikiu,kad kazkas negali dirbti ir kazkam tikrai reikia padeti,bet ne visiems

Verslo centras nenorinciams dirbti

Verslo centras nenorinciams dirbti  portretas
Ieskotu gal geriau ji darbo, o ne kaulintu pinigu. Zinau, kad tingisi, bet gal pabandytu?

SCIPAKAS.KAU.

SCIPAKAS.KAU. portretas
Ubakiskas kapeikas pabere ant zemes ot laisve gera skurdziu uz minimalke dirbanciu,
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių