Supykdė požeminiai konteineriai prie lauko treniruoklių: turėsime kentėti dvoką?

  • Teksto dydis:

Aktyviai laiką mėgstančiai leisti kaunietei užkliuvo Šančiuose naujai rengiami požeminiai konteineriai. Moteris teigia, kad jie – labai arti lauko treniruoklių, todėl sportuojantys turės kvėpuoti šiukšlių skleidžiamą nemalonų kvapą.

Į portalo kauno.diena.lt redakciją kreipusis kaunietė Lina sunerimo, kai pastebėjo Kranto al., ties 52 namu, prie Nemuno vykstančius požeminių konteinerių įrengimo darbus. Kaunietė teigia nesuprantanti, kodėl jie įrengiami taip arti sportininkų pamėgtos zonos, kurioje laiką mėgsta leisti ir ji pati.

„Čia specialiai siekiama dusinti žmonės? Ar tai nepažeidžia higienos normų ir žmonių teisių į aktyvų poilsį ne konteinerių kaimynystėje? Treniruokliai stovi jau seniai ir jais naudojasi daug žmonių. Kas priverte savivaldybę statyti tuos konteinerius būtent prie treniruoklių?“ – klausimus vieną po kito žėrė Lina.

Pasak skaitytojos, šį sprendimą aptarinėja visa kaimynystė, o logiško paaiškinimo rasti kol kas nepavyksta. 

„Gal siekiama, kad žmonės išvis nesinaudotų lauko treniruokliais? Nes kitaip nesuprantu, kokia prasmė buvo perstumti šiukšlių konteinerius arčiau treniruoklių, kur sportuoja žmonės, nes sportuoti ir kvėpuoti šiukšlių skleidžiamą dvoką – nesuderinami dalykai“, – išsiaiškinti galimas priežastis prašo moteris ir priduria, kad ši gausiai lankoma vieta gali netekti aktyvų laisvalaikį mėgstančių miestiečių dėmesio.

Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė portalui kauno.diena.lt teigia, kad požeminių konteinerių įrengimas vyksta laikantis nustatytų normų.

Sportuoti ir kvėpuoti šiukšlių skleidžiamą dvoką – nesuderinami dalykai.

„Nuo konteinerių iki treniruoklių yra 29 metrai, nors pagal apibrėžtas normas turi būti 10 metrų. Toje pačioje vietoje, kurioje buvo senieji konteineriai, naujųjų suprojektuoti nepavyko dėl požeminių komunikacijų. Higienos normos tikrai nepažeidžiamos“, – sakė savivaldybės atstovė.

Praėjusių metų rudenį Kaune pradėti įrengti naujos kartos pusiau požeminiai suomiški „Molok“ konteineriai. Už beveik 5 mln. eurų iki šių metų pabaigos mieste turi būti įrengta 1,5 tūkst. tokių konteinerių.


Šiame straipsnyje: požeminiai konteineriailauko treniruokliaitreniruokliaidvokasšiukšlėsskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

"Žmonių kūnų utilizavimui galimam scenriui ?

"Žmonių kūnų utilizavimui galimam scenriui ? portretas
Įdomu a šituose konteineriuose tilptų žmogaus kūnų masiniam "utilizavimui", neįtarsi kokia jų tiesioginė ateiteitį galima paskirtis galimai baisiame scenariuje, ir neįtarsi kad jei žmonių kūnus ten sumes, kad jie juose yra utilizuoti kaip šiūkšlės i laukia tylaus išgabenimo be jokio triukšmo ir pasibaisėjimo.

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
pinigų plovyklos ne tik šiukšlių ( oro išvežimo ir utelizavimo ) bet ir konteinerių įrengimas . Atvira vagystė ir pinigų plovimas . nežinot ne kodėl neapmokestina prekes o apmokestino kvadratūrą

Cia

Cia portretas
dar nieko, o pas mus po langais pakase kokie 5-7m nuo namo, tai visa vasara iki rudens buvo pilna musiu kuriu nespejom uzmusinet, dabar priviso peliu kuriu jau 10 pagavom ir cia antram aukste.
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių