Susirūpino oro tarša: kodėl miestiečiai neturi patikimos informacijos?

  • Teksto dydis:

Kauno miesto tarybos narė Jurgita Šiugždinienė kreipėsi į Kauno merą Visvaldą Matijošaitį prašydama imtis priemonių užtikrinant patikimą miestiečių informavimą apie oro taršos lygį Kauno mieste.

"Šiais metais tai jau trečias pranešimas apie oro užterštumo kietosiomis dalelėmis padidėjimą Kaune. Man rodos, kad ši problema reikalauja rimtesnio savivaldybės ir atsakingų tarnybų dėmesio. Būtina užtikrinti, kad miestiečiai gautų patikimą informaciją apie oro užterštumo lygį mieste bei imtis konkrečių priemonių šiam lygiui mažinti", – teigia J.Šiugždinienė.

Apie oro užterštumo padidėjimą Kauno mieste buvo pranešta ir šių metų sausio bei balandžio mėnesiais. Visgi, Kauno savivaldybės atstovai teigia, kad tarša Kaune tikrai neviršija normų. Pasak Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėjos Radetos Savickienės, oro taršos rodikliai yra labai susiję su vieta, kurioje įrengta oro kokybės matavimo stotelė, kadangi netoliese nuo Petrašiūnų oro kokybės tikrinimo stoties vykdomi "Rail Baltica" statybų darbai.

Kaune šiuo metu veikia tik dvi oro taršos stebėsenos stotelės, kurių gali būti, kad nepakanka situacijai įvertinti, todėl J.Šiugždinienė kreipimesi į merą klausia, kodėl miestiečiai neturi patikimos informacijos apie oro taršos lygį?

"Kyla pagrįsti klausimai, kodėl iki šiol nėra užtikrinta, kad vykdomais oro taršos matavimais galima būtų pasitikėti ir miestiečiai gautų patikimą informaciją apie oro taršos situaciją Kauno mieste? Jeigu lėšų nepakanka papildomoms stotelėms pastatyti, galima vykdyti indikacinius matavimus", – pažymėjo J.Šiugždinienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klounai

Klounai portretas
Kauno konservatorių darbo stilius - skelbtis bet ką,kad tik paminėtų jo pavardę,gal kokia medžio šaka nukrito, gal medžio lapai artėjant rudeniui pagelto,gal kokia bala lietui nulijus susidarė, kas gal netoliese pabezdėjo-pasmirdo - vis KALTAS MERAS .Nors visi matom ,kaip puikiai tvarkomas ilgai buvęs apleistas miestas.

Vietinis

Vietinis portretas
Šita kikimora dabar rūpinsis viskuo kuo tik galima, nuo klimato iki bobučių - ir taip iki sekančių rinkimų. Na, gal dar petro mažojo diplomu. Bendrapartietis visgi.

miestiečiai apie nieką neturi informacijos

miestiečiai apie nieką neturi informacijos portretas
tik krabai žino viską, ypač,- kur teka miesto pinigai.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių