Sužalotos gulbės išgelbėti nepavyko

Sužalota gulbė, kurią bandė gelbėti gyvūnų globėjai iš organizacijos „Lesė“, ugniagesiai ir veterinarai, neišgyveno.

Nežinamo piktadario sužalotas paukštis buvo rastas leisgyvis Kaune vasario pabaigoje. Apie tai jau rašė portalas kauno.diena.lt.

„Sparne buvo baisi skylė. Gal buvo šauta? O gal užkabinta kabliu ir plėšta?" - svarstė veterinarijos gydytojas Vidmantas Kairevičius, gulbei atlikęs operaciją.

Iš pradžių buvo bandoma sužeistą sparną išsaugoti, tačiau jį teko amputuoti. „Operacija vyko gerai, gulbė po jos laikėsi irgi gerai. bet po kiek laiko ji nustojo lesti", - pasakojo gydytojas. Gyvūnų globėjai paukštį dar bandė maitinti dirbtiniu būdu, taip gelbėdami jo gyvybę, tačiau visos pastangos buvo bevaisės.

„Jeigu gulbė būtų buvusi rasta per parą nuo sužalojimo, ją dar būtų pavykę išgelbėti. Bet šiuo atveju ji galėjo prasikankinti ir savaitę ar dar daugiau. Atvežta jau leisgyvė", - apgailestavo V. Kairevičius.  

Jeigulbė būtų išgyvenusi, ji būtų likusi gyventi gyvūnų prieglaudoje ir ten laukusi, kol kas nors ją paims auginti į savo namus ar sodybą. „Mūsų organizacija niekada gyvūnų nemigdo“, – sako „Lesės“ vadovė Lolita Grėblikienė.

Ketverių metų amžiaus gulbė buvo sužieduota Latvijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

L

L portretas
Labai gaila, kad pastangos buvo bevaisės.

jo

jo portretas
bomžai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių