Svarbūs pokyčiai Romainiuose: pradedama pagrindinės gatvės rekonstrukcija

  • Teksto dydis:

Atnaujintos požeminės komunikacijos, važiuojamoji danga, apšvietimas, nauji pėsčiųjų takai – pokyčiai, kurių sulauks maždaug 4 km ilgio Romainių gatvė, besidriekianti iki pat miesto ribos. Į keturis etapus suskirstyta rekonstrukcija startuoja atkarpoje nuo Kauno riboženklio iki M. ir P. Šalčių gatvės. Kelininkai paruošiamuosius darbus pradės jau kitą pirmadienį.

Keliasi į atokesnius mikrorajonus

Pirmieji darbai prasidės jau kitą savaitę. Nuo miesto riboženklio iki M. ir P. Šalčių gatvės kelininkai frezuos asfalto dangą. Kol vyks darbai, vietos gyventojams bus užtikrintas privažiavimas iki namų.

„Girdime gyventojų prašymus ir pagal galimybes stengiamės į juos atsižvelgti, todėl pastaraisiais metais gatvių atnaujinimo darbai iš miesto centro keliasi vis į atokesnius mikrorajonus. Romainių žmonėms pažadas buvo duotas jau prieš kurį laiką, todėl garbės reikalas jį pagaliau įgyvendinti.

Norėdami kuo mažiau apkrauti eismą, rekonstrukciją pradedame nuo miesto riboženklio. Po žiemos persikelsime į kitas gatvės dalis“, – sako Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Didelės apimties rekonstrukcija pasieks ir vadinamąją „Regitros“ įkalnę nuo Raudondvario pl. iki Šilainių plento. Tačiau šie ir kiti etapų darbai numatyti kitąmet.

Tai yra didelių tolesnių darbų pradžia. Užbaigę juos čia, toliau tęsime aplinkinėse gatvėse.

4 kilometrai naujų tinklų

Kaip ir vykdant bet kuriuos kitus kapitalinius atnaujinimo darbus, Romainių gatvės remontas prasidės nuo požeminių komunikacijų sutvarkymo. Numatyta įrengti naują lietaus nuotekų surinkimo sistemą. Iki šiol jos nebuvo visoje 4 km ilgio gatvėje. Atliekant kasimo darbus, vietomis bus darbuojamasi 5–6 metrų gylyje.

„Po rekonstrukcijos vietos gyventojams atsiras galimybė prisijungti prie pagrindinių požeminių tinklų. Išsispręs po liūčių apsemtų gatvių problemos. Iš romainiškių tikimės kantrybės mainais už geresnę gyvenimo kokybę. Tai yra didelių tolesnių darbų pradžia. Užbaigę juos čia, toliau tęsime aplinkinėse gatvėse“, – pridėjo A. Pakalniškis.

Daugiau dėmesio saugumui

Per Romainių gatvės rekonstrukciją, atlikus požeminių komunikacijų atnaujinimą, bus sutvarkyta važiuojamoji danga, įrengtas naujas apšvietimas ir šaligatviai.

Tvarkomoje gatvėje daugiau dėmesio bus skirta ir eismo saugumui užtikrinti. Medekšinės ir Romainių gatvių susikirtime suplanuota žiedinė sankryža, patogios pėsčiųjų perėjos tiek einantiems, tiek ir riedantiems.

Sutvarkyti pagrindinę gatvę Romainiuose planuojama iki kitų metų pabaigos. Rangos darbus atlieka viešąjį konkursą laimėjusi bendrovė „Fegda“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kažin kada Sargėnai su Domeikava sulauks pažadėtosios rekonstrukcijos.....

Varžtas

Varžtas portretas
Na pagaliau...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių