Šventės dalyvis: Vilniuje – gėjų, Kaune – šeimų paradas

"Išsaugosime šeimą – apginsime Lietuvą!" Tokiu šūkiu šeštadienį Santakos stadione vyko šeimai skirtas renginys, kurį aplankė keli šimtai žmonių

"Išsaugosime šeimą – apginsime Lietuvą!" Tokiu šūkiu šeštadienį Santakos stadione vyko šeimai skirtas renginys, kurį aplankė keli šimtai žmonių.

"Šeima tau vertybė? Tau rūpi Lietuva? Susitikime ten, kur suteka Neris ir Nemunas" kvietimuose skelbė šeimoms skirtą renginį organizavusi nevyriausybinė savanorių organizacija "Baltai juoda".

Vienoje gražiausių Kauno vietų, Santakoje, apsilankė keli šimtai žmonių, o vaikų skaičius, kai kurios šeimos atėjo ir su keturiais ar penkiais vaikais ar anūkais, pranoko suaugusiųjų.
Šeimos daug bendravo, juokavo, dalyvavo įvairiuose žaidimuose: leido aitvarus, pūtė muilo burbulus, traukė virvę, gamino vėjo malūnėlius, dalyvavo futbolo varžybose, ritelių kovose, gaminosi simbolinius kalavijus bei kartu piešė šeimos vėliavą.

"Norime atkreipti dėmesį į šeimą, kai pastaruoju metu skiriamas didelis dėmesys ne ten, kur reikia. Vilniuje vyksta eitynės. Kaunas – kitas miestas. Čia bendrauja šeimos, – teigė viena iš tautiškai neabejingos bei socialiai atsakingos organizacijos "Baltai juoda" narių Elena Jurkutė. – Norime atkreipti dėmesį ypač į jauną šeimą, kuriai dabar sudėtingos sąlygos auginti vaikus, vyksta daug skyrybų, didėja emigracija ir daugelis reiškinių menkina šeimą, o tai – griauna Lietuvos valstybės pamatus."

"Esame už šeimos vertybes, tad tuo viskas ir pasakyta. Turime krūvą vaikų – atėjau su dukra, keturiomis anūkėmis, – mostelėjusi ir žaidžiančius vaikus, šypsojosi Irena Simutienė. O mergytės močiutei jau siūlė saldainių. – Tuo pačiu metu vykstančios eitynės Vilniuje? Man tų žmonių labai gaila..."

"Ėjome atsitiktinai ir sužinoję, kas vyksta, mielai prisijungėme , nes esame tik už tradicinę šeimą. Tie, kur rengia eitynes Vilniuje tegul gyvena, bet kam reklamuotis? – neslėpdamas pasididžiavimo žaidžiančiais dešimties ir penkerių metų sūnums, sakė Eugenijus Buškovas. – Net juokėmės, Vilniuje vyksta gėjų, Kaune – šeimų paradas."



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam Hmmm

tam Hmmm portretas
o ką tu gali savo vaikui pasiūlyti rodant iškrypėlių eiseną?

>Hmmm

>Hmmm portretas
O ką savo vaikui gali pasiūlyti prie jūros? Karuseles? blizgučius už pinigus? Bet Tu su savo vaiku tai vis tiek neišmoksti užsiimti už tuos išleistus pinigus šalia tų blizgučių. Gaila, bet nesugebi esmės pagauti, kas yra šventė, kai žmonės patys tampa iniciatyviais.

> praeivis

> praeivis portretas
Šventė būna tada, kai susirenka ne žiopliai, galintys tik pažiopsoti, bet mokantys švęsti, bendrauti, parodyti SAVO KŪRYBINGUMĄ
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių