Šventiškoje Kovo 11-osios eisenoje Kauno moksleiviai linkėjo neprarasti vienybės

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos proga Kauno moksleiviai išsirikiavo į iškilmingą eiseną ir Senamiesčiu bei Laisvės alėja nešė vėliavas bei gerą nuotaiką. Eisenoje mokinių akys degė meile savo šaliai.

Po šv. Mišių gausus Kauno moksleivių būrys stojo į rikiuotę ir nuo Kauno arkikatedros pajudėjo į Karo muziejaus sodelį, kuriame vyko Kovo 11-osios minėjimas. Per visą Senamiestį ir dalį centrinės Kauno dalies vaikai nešė ne tik savo mokyklų vėliavas, tačiau plazdeno ir trispalvės bei pačių rankomis gaminti šventiniai aksesuarai.

Kalbinti moksleiviai pasidalijo ir savo mintimis apie laisvę. Vyresnieji pastarąją siejo su karu Ukrainoje, mažesni mokinukai, gal dar neturėjo didelio supratimo, kas ta laisvė ir nepriklausomybė, bet nuoširdžiai kartojo tėvelių ir mokytojų jiems į lūpas įdėtus žodžius, kad Kovo 11-osios šventė yra meilės Lietuvai diena.

Mes turime džiaugtis, kad esame laisvi ir niekada to nepamiršti.

„Mes turime džiaugtis, kad esame laisvi ir niekada to nepamiršti. Karas Ukrainoje tik patvirtina, kad laisvė labai trapi ir ją reikia nuolat saugoti, ginti. Ši eisena man yra toks vienybės simbolis, kad nepriklausomai nuo to, kur mes mokomės, galime kartu žygiuoti, kartu būti. Tai labai svarbu. Palinkėsiu visiems būti vieningiems ir pamatyti visus, kam reikia pagalbos“, – taip kalbėjo viena eisenos dalyvių, dvyliktokė Diana.

Jai antrino ir vėliavą nešęs Lukas. Vaikinas tikino, kad nepriklausomybė yra didelė vertybė. „Kad ir koks oras, kad ir kokia nuotaika, minėti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną turėtų kiekvienas lietuvis. Kiekvieną dieną turime suprasti, dėl ko esame laisvi, o tokiose šventėse tik dar kartą patvirtinti, jog laisvė labai svarbi ir reikia ją saugoti“, – teigė moksleivis.

Iš tiesų Laisvės alėjoje nuvilnijusi mokinių šventinė eisena sukūrė labai gerą atmosferą. Ši centrinė Kauno dalis ir taip papuošta trispalvėmis, tačiau Kovo 11-ąją Laisvės alėja prisipildė jaunatviškais balsas, šviesiomis mintimis bei viltimi, jog, esant reikalui, Lietuvos nepriklausomybė būtų ginama. Praeiviai eiseną palydėjo šypsenomis, dažnas traukė ir mobiliuosius telefonus bei įamžino mokinių orkestrą ir eisenoje mojančius jaunuosius kauniečius.

Eisenos pabaiga – Karo muziejaus sodelyje, kur ir vyko pagrindinis Kovo 11-osios minėjimas, tad gausus miesto mokinių būrys tiesiog užpildė visą šventinę erdvę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GAL ŠI KARTA UŽAUGS MĄSTANTI????

GAL ŠI KARTA UŽAUGS MĄSTANTI???? portretas
Paskaičiau .Vaizdas blogas .Straipsnis apie vaikus ir šventę ,o rašoma apie nukriošusius batus... Jau senai vaikai nepaliekami antriems metams tuoj pačioj klasėje --nors tai man nepatinka ,bet.... Kiekvieno pareiga vaikams ugdyti savo tėvynės meilę ir tautiškumą ir jų vertybes , bet neugdyti aklo viščiuko ir neapykantą kažkam.... Turi užaugti sugebantys patys atsirinkti kas kaip ir kada ,bet be neapykantos....Vaikams ,paaugliams, jaunimui norisi labai daug ir įvairios veiklos.... Tad manau ,kad prievarta tikrai nevertė--- moksleiviams buvo smagu tikrai.... TSRS laikais moksleiviai mielu noru ėjo eisenas ,mielu noru važiavo į kolūkius ,bet pritardavo tėvų pabambėjimams.... Nenorėjo tik slunkiai vienetiniai.....

Ko

Ko portretas
tie 'vieningi' nepadejo ir neaplanke tikro kovotojo uz Laisve KALANTOS ?

koks tėvas-toks ir vaikas

koks tėvas-toks ir vaikas portretas
jie verčiami būti idiotais nuo mažens
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių