Švietimo ministras direktorės neįveikė

„Aušros“ gimnazija ir Dainavos pagrindinė mokykla turės naujas direktores. Pasak Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjo A.Bagdono, abiejų mokyklų konkursuose dalyvavo tik po vieną pretendentę.

„Aušros“ gimnazijai vadovaus iki šiol savivaldybės Švietimo, kultūros ir turizmo plėtros reikalų valdyboje vyriausiąja specialiste dirbusi Nerija Baltrėnienė, o Dainavos pagrindinės mokyklos vadove tapo šios mokyklos direktoriaus pavaduotoja Jolanta Vengalienė.

Dainavos mokyklai direktoriaus buvo ieškoma pernai, tačiau konkurso rezultatus anuliavo Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis. Tuomet A.Bagdonui užkliuvo, kad Dainavos pagrindinės mokyklos tarybos deleguoti konkurso komisijos nariai prastai įvertino į šios mokyklos direktorės pareigas pretendavusią Gitą Levickienę, dirbančią direktoriaus pavaduotoja ugdymui Milikonių vidurinėje mokykloje, ir daugiau balų skyrė Dainavos mokyklos direktoriaus pavaduotojai J.Vengalienei.

Pastaroji pagal komisijos narių vertinimą ir tapo nugalėtoja, tačiau ministrui anuliavus rezultatus, konkursas buvo surengtas dar kartą. Pasak Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjo, šį kartą G.Levickienė konkurse jau nedalyvavo, o J.Vengalienė buvo vienintelė pretendentė.

A.Bagdono teigimu, „Aušros“ gimnazijos direktoriaus pareigomis domėjosi trys pretendentai, tačiau visus reikalingus dokumentus konkursui pateikė tik N.Baltrėnienė. Ji ir tapo nugalėtoja.

N.Baltrėnienė priklauso socialdemokratų partijai, o jos vyras Linas Baltrėnas vadovauja savivaldybės kontroliuojamai bendrovei „Kauno vandenys“.

Kalbos, kad N.Baltrėnienė sieks „Aušros“ gimnazijos vadovo pareigų, pasklido dar pernai, kuomet „Saulės“ gimnazijos direktoriaus konkurse nusprendė dalyvauti N.Baltrėnienės kolegė ir draugė Ilmantė Bagdonė, Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjo žmona. Tuomet komisijos vertinimai buvo nepalankūs I.Bagdonei, ir konkursą laimėjo „Saulės“ bendruomenės palaikoma kandidatė Sonata Drazdavičienė, ėjusi šios gimnazijos direktoriaus pavaduotojos pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ONA

ONA portretas
SENAI REIKIA KEISTI KAUNO ŠVIETIMO MINISTRĄ PONĄ BAGDONĄ. VISUR BETVARKĖ. DAROMOS VIDURINIŲ MOKYKLŲ REFORMOS NEPROTINGAI.KAI KURIŲ VIDURINIŲ MOKYKLŲ KEIČIAMAS STATUSAS Į PAGRINDINES, NORS JOSE MOKOSI PAKANKAMAS MOKINIŲ SKAIČIUS, GERAS MOKINIŲ PARUOŠIMAS UŽ KAI KURIAS KAUNO GIMINAZIJAS.NEPADĖJO NEI MOKINIŲ,TĖVŲ AKCIJOS PRIEŠ MOKYKLOS NENORMALŲ PERORGANIZAVIMĄ.TUO PAČIU IR KAUNO SAVIVALDYBEI VISKAS VIENODAI,O DŽIAUGĖSI ,KAD BUS SUTAUPYIA TOKIU BŪDU LĖSOS.O DABAR SIŪLOMOS ATVIRŲ DURŲ DIENOS Į SMETONOS,AVYTURIO GIMINAZIJAS URBŠIO VIDURINĖS MOKYKLOS MOKINIAMS, NORS TEN MOKOSI DAUG MOKINIŲ.O DĖL KO REIKĖJO TĄ MOKYKLĄ PERTVARKYTI Į PAGRINDINĮ, IŠSAMAUS PAAIŠKINAMO NĖRA, MATYT TAIP REIKIA?.KODĖL MES TĖVAI TURIM ,,MAITINTI"SAVO VAIKUS LEISDAMI Į KITAS GIMNAZIJAS KUR TRŪKSTA MOKINIŲ BEI PRASTESNIS MOKINIŲ PARUOŠIMAS NEGU VIDURINĖSE.IŠ VALDŽIOS ARGUMENTUOTO ATSAKYMO NĖRA?

oplia

oplia portretas
bagdonas dar "ved4jas"??? as maniau senai is6pirdolintas lauk, baisus pad4tis

Nepakeičiamasis

Nepakeičiamasis  portretas
Maža buvau-Kauno Švietimo skyriaus vedėjas buvo Bagdonas, pasenau, greitai jau anūkų susilauksiu-o jis kaip vedėjavo, taip vedėjauja. Valdžios keičiasi, o jis-prie visų valdžių.Jeigu ką nors dirbtų, tai gal atleistų už blogą darbą. Bet dabar neišeina jo atleisti, nes jis nedirba. Tai ir suklysti negali... AR ILGAI KAUNIEČIAI LEISIS IŠDŪRINĖJAMI? Žalaikalnio prdadinę prie rusų mokyklos jungia! Ar proto turi?Ar tik pinigus jaučia? Neatmeskim, kad iš kaimynų užklydusius.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių