T. Tomilinas apie Vilniaus mero „atradimą“: pretenduoja į K. Kolumbo premiją

  • Teksto dydis:

Seimo narys Tomas Tomilinas feisbuke sureagavo į Vilniaus mero Valdo Benkunsko paskelbtą žinią, kad Vilniuje po Konstitucijos prospektu atrastas slaptas tunelis. Anot politiko, tai – uždaryta pėsčiųjų perėja.

„Šv. Kristoforo statulėlės nevertas, bet mūsų sostinės meras ryškiai pretenduoja į Kristupo Kolumbo premiją. Atrado slaptą tunelį!

Aš visą vaikystę vaikštinėjau ta požemine perėja šalia Nacionalinės dailės galerijos, kurią meras pavadino slapta. Tai buvo normali vieša perėja su laiptukais.

Aš nesuprantu, savivaldybėje nedirba vilniečių, kuriems bent 40 metų? Tą tunelį uždarė buvusios valdžios, nes jiems nerūpėjo pėstieji, o tik pajamos iš prastų dešiniojo Neries kranto NT projektų ir automobilių eismas, bet kaip galima vadinti Artūro Zuoko laikais sunaikintą tunelį slaptu? Tai gal ir A. Zuokas neegzistavo? Gal tai ne žmogus, o pikta legenda?“ – socialiniame tinkle rašė politikas.

Lnk.lt primena, kad pirmadienį V. Benkunskas paskelbė, jog senuose žemėlapiuose buvo rastas šis tunelis.

„Senuose žemėlapiuose atradom, jog po Konstitucijos pr., netoli Nacionalinės dailės galerijos, yra slaptas tunelis. Tą teritoriją kruopščiai ištyrę, įsitikinome, kad tunelis tikrai yra!“ – socialiniame tinkle rašė meras.

Kaip pasakojo V. Benkunskas, įėjimas į požeminį šulinį buvo atvertas per šulinį. Ir nors jį dar analizuoja mokslininkai, meras tikisi, kad ateityje tunelis galėtų tapti puikia susisiekimo priemone.

„Šulinį dar analizuoja mokslininkai, bet tikimės, kad ateityje jis galėtų tapti vilniečiams patogia požemine perėja, kuri dar palengvintų pėsčiųjų, dviratininkų judėjimą Konstitucijos pr. Tokios jungties mieste reikia, o jos įrengimas ne nuo nulio leistų tą padaryti reikšmingai greičiau ir pigiau“, – rašė V. Benkunskas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Expert z Wilno

Expert z Wilno portretas
Perkūnskas vertas Šilutės didmiesčio mero vietos,o ne Vilniaus kaimo.

Benkunskas-Kolumbas

Benkunskas-Kolumbas portretas
Kažkodėl vilniečiai mano atradimais nesidžiaugia...

Vilnietis

Vilnietis portretas
Debilai valdo Vilnių. Gal ruošiasi iškrypėlių paradui- 14 000 eurų jau skyrė savibledybė.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių