Tarptautinėse vaikų žiemos žaidynėse triumfavo kaunietės!

  • Teksto dydis:

Prieš pat sausio 9-osios vidurnaktį paaiškėjo JAV mieste Lake Placid vykstančių tarptautinių vaikų žiemos žaidynių dailiojo čiuožimo mergaičių galutinė rikiuotė.

Po trumpųjų programų žengusi antroje vietoje ir vos 0,02 balo nuo pirmosios atsilikusi D.Kozlov auklėtinė Jogailė Aglinskytė laisvąją programą atliko nepriekaištingai ir galutinėje įskaitoje savo varžovę kanadietę aplenkė net 11,6 balo ir iškovojo aukso medalį! Iš viso trylikametė mokyklos auklėtinė surinko 108,97 balo, o antroje vietoje likusi Kanados atstovė – 97,37 balo. J.Aglinskytė laisvosios programos metu tiesiog skriejo ledu, atlikdama sudėtingus elementus – sėkmingai atliko du dvigubus Akselio šuolius ir net keturis trigubus šiuolius, nepalikdama jokių šansų savo varžovėms. Iš viso mergaičių grupėje varžėsi 22 sportininkės iš 8 pasaulio šalių.

Vėlyvą trečiadienio vakarą dailiojo čiuožimo prizininkių podiumą puošė net dvi lietuvaitės mokyklos auklėtinės – bronzą iškovojo J.Aglinskytės bendraamžė Selina Kaneda! Muzikalumu ir artistiškumu pasižyminti trenerio D.Kozlov auklėtinė užtikrintai „buvo nusitaikiusi“ į medalį jau trumpųjų programų metu, po kurių žengė trečioje vietoje. Iš viso S.Kaneda surinko 84,68 balo, artimiausią savo priešininkę aplenkdama beveik 3 balais.

Šią savaitę vykstančioje sporto šventėje Lake Placid mieste dalyvauja 12-15 m. amžiaus sportininkai iš 33 pasaulio miestų – 14 pasaulio šalių atstovai, besivaržantys dailiojo čiuožimo, ledo ritulio, greitojo čiuožimo, kalnų slidinėjimo, slidinėjimo, snieglenčių ir biatlono sporto šakose. Ir nors žaidynių pavadinimas skelbia apie sporto šventę vaikams, tačiau dailiojo čiuožimo rungtyje atliekamų programų reikalavimai toli gražu ne vaikiški. Trumpoji ir laisvoji programos atliekamos pagal Tarptautinės čiuožimo sąjungos (ISU) patvirtintas Advanced Novice kategorijos taisykles. Ši kategorija priskiriama jaunių amžiaus grupei, po kurios seka jaunimo (Junior) ir suaugusiųjų (Senior) amžiaus grupės.

J.Aglinskytė ir S.Kaneda sužavėjo Olimpinio sporto centro ledo arenoje susirinkusią publiką ir teisėjus. Lietuvos delegacijos narė Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentė Lilija Vanagienė juokavo, kad fanas Nr.1 buvo legendinis Lietuvos biatlonininkas, pasaulio ir olimpinių žaidynių čempionas Algimantas Šalna, karštai palaikęs mergaites.

Įdomu tai, kad mergaitės į Lietuvą parveš lygiai tokios pat prabos medalius, kokie buvo parvežti prieš tris metus. 2016 m. Austrijos mieste Insbruke vykusiose Tarptautinėse vaikų žiemos žaidynėse dailiojo čiuožimo mergaičių grupėje auksą ir bronzą iškovojo kitos mokyklos auklėtinės – 1-ąją vietą užėmė Paulina Ramanauskaitė, o 3-iąją Ieva Mikelionytė. Tąkart iš viso varžėsi 30 sportininkių. Argi ne puiku būtų šią nuostabią tradiciją tęsti ir 2022 m. vyksiančiose žaidynėse!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Norge

Norge portretas
Tiesiog fantastiske,sveikinu mergaites!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių