Pereiti į pagrindinį turinį

Teismas deda tašką gandrų žudynių byloje

2012-03-30 10:49
Teismas deda tašką gandrų žudynių byloje
Teismas deda tašką gandrų žudynių byloje / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Pernai vasaros pabaigoje nuskambėjusi gandrų žudynių byla einą į pabaigą. Jau kitame teismo posėdyje „Ūkininko patarėjo“ redaktoriaus mylimoji išgirs teismo nuosprendį. Gandrų žudiko dėmė, kritusi ant redaktoriaus vardo, dabar puošia jo sužadėtinę.

Prisipažino šaudžiusi

„Kokia bauda bus, sutinku. Tai man didžiulė pamoka. Daugiau niekada to nedarysiu“, – toks teisme nuskambėjo paskutinis kaltinamosios A.Lauraitytė žodis. 23 metų moteris prisipažino pernai rugpjūčio pradžioje prie namų šaudžiusi į gandrus.

Tiesa, pirmiausia įtarimai dėl nušautų gandrų buvo pareikšti „Ūkininko patarėjo“ redaktoriui Vyteniui Neverdauskui. Vyras neprisipažino kaltu. Praėjus kelioms dienoms po gandrų žudynių, ikiteisminį tyrimą atliekančiai tyrėjai paskambino V.Neverdausko sužadėtinė A.Lauraitytė ir pasisakė, kad ji šovusi į gandrus, o ne jos daugiau nei 30 metų vyresnis mylimasis.

„Aš savo akimis mačiau, kaip jis šovė į gandrus. Mačiau, kaip nuėjo į garažą, užsitaisė šautuvą ir šovė antrą kartą. Tos merginos net nebuvo kieme“, – nusivylimo neslėpė V.Neverdausko kaimynystėje gyvenantis Henrikas Valionis. H.Valionis su žmona ir buvo vieninteliai liudininkai, matę kas šovė į gandrus.

Gandro išgelbėti nepavyko

Pernai rugpjūčio mėnesį H.Valionis su žmona kreipėsi į policiją, kad jų kaimynas V.Neverdauskas nušovė gandrą. Sužeistas paukštis buvo nuvežtas į Gyvūnų globėjų asociacijos būstinę, tačiau gandro jauniklio išgelbėti nepavyko. Pareiškus įtarimus V.Neverdauskui, buvo paimti aktyvaus medžiotojo ginklai, jam skirta kardomoji priemonė.

Teisme liudiję V.Neverdausko kaimynai laikosi savo – šaudė „Ūkininko patarėjo“ redaktorius. „Sėdžiu visai ne toje byloje. Nejaugi tai jaunai mergaitei niekas nepasako, kad ji gadina sau gyvenimą“, – stebėjosi liudytojas H.Valionis. Tuo metu kaltinamoji A.Lauraitytė tikino, kad tą dieną, kai šaudė gandrus, esą buvo susipykusi su mylimuoju.

Moteris tikino, kad po konflikto su sužadėtiniu išėjo į lauką ir šovė į gandrus, kurie apdergė namo stogą. „Nenorėjau taip padaryti. Labai gailiuosi“, – teisme aiškino A.Lauraitytė. Jauna moteris tikina patyrusi šoką, todėl prisipažino tik po kelių dienų. Pora neigia, kad jauna moteris prisiėmė vyresnio mylimojo kaltę.

Siūlo bausti švelniai

A.Lauraitytė kaltinama neteisėtu medžiojimu gyvūnų, kuriuos medžioti uždrausta. Baudžiamasis kodeksas už tokią veiką numato baudą arba laisvės apribojimą, areštą arba laisvės atėmimą iki trejų metų.

Tačiau baigiamojoje kalboje valstybės kaltinimą palaikanti prokurorė pati siūlė A.Lauraitytei neskirti realios laisvės atėmimo bausmės. Prokurorė trumpai apžvelgė, kad kaltinimas remiasi vos keliais liudytojais. Vienoje pusėje – V.Neverdausko kaimynai, kitoje – pati prisipažinusi kaltininkė ir kiti liudytojai.

Kaimynų liudijimus prokurorė pavadino subjektyviais. Nesiėmė analizuoti, ar už 67metrų nuo V.Neverdausko gyvenantys garbaus amžiaus žmonės galėjo matyti, kuris iš sugyventinių šaudė. Paties V.Neverdausko ir pas jį į svečius atvykusio žmogaus liudijimų prokurorė subjektyviais nebevadino.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų