Pereiti į pagrindinį turinį

Teismas Laimutės ir Birutės rūmų griauti neleido

2009-07-13 12:18
Teismas Laimutės ir Birutės rūmų griauti neleido
Teismas Laimutės ir Birutės rūmų griauti neleido / Tomo Raginos nuotr.

Kauno apygardos teismas atmetė Kauno apygardos vyriausiojo prokuroro ieškinį ir vadinamųjų Birutės ir Laimutės stiklo rūmų griauti neleido.

Teisėjo Arvydo Žibo perskaityta nutartis prokurorų ieškinį sutrynė į miltus. Teismas nusprendė, kad praplėsdamos valdas ties Laisvės alėjos ir A.Mickevičiaus gatvės kampu, verslininkės Birutė Jablonskienė ir Laima Baranauskienė bei savivaldybė nepažeidė jokių įstatymų. O Laivės 35-ojo pastato nugriovimas nepatenkintų jokio viešojo intereso.

Teisėjas teigė, kad prokurorai nepateikė jokių įrodymų, kad už 0,5 mln. litų per kelis kartus pirkti ir į vieną 5,47 arų ploto sklypą sujungti žemės lopinėliai galėjo būti parduoti brangiau. Tuo metu verslininkės, nugriovus namą, patirtų milžiniškus nuostolius. Anot jų, vien namo pastatymas kainavo kelias dešimtis milijonų.

Prokuratūra ne tik nieko nepešė, bet ir teismo sprendimų turėtų B.Jablonskienei sumokėti penkis tūkst. litų teismo išlaidoms. Dar du tūkstančius dėl tos pačios priežasties reikia kompensuoti pastatytame name butą įsigijusiam ir teisme savo interesus turėjusiam ginti Mindaugui Dzikui.

Teismo nutarties neklausiusi Kauno apygardos prokuratūros prokurorė Solveiga Gradzevičienė teigia dar turinti susipažinti su iš teismo gauta medžiaga, bet spėjo, kad greičiausiai pasinaudos galimybe teikti apeliaciją. Tai galima padaryti per 30 dienų.

L.Baranauskienė teigė, kad kol kas džiaugiasi teismo sprendimu, bet jau artimiausiu metu svarstys, ar kreiptis į teismą dėl moralinės ir turtinės žalos kompensavimo. Moterys į teisėsaugos akiratį pateko praėjusių metų pavasarį. Nuo to laiko pastatui buvo taikomos apsaugos priemonės, kurios neleido pardavinėti neseniai įrengtų butų. Buvo spėta parduoti tik keturis iš jų, o kitų butų vertė per tą laiką gerokai nukrito.

„Ši byla tenkino kažkieno asmeninius interesus. Dvejus metus buvo rengiamas detalusis planas, dvejus metus vyko statybos, bet per tą laiką niekas kažkodėl nepastebėjo, kad kažką darome negerai. Kaltinimai išlindo tik tada, kai viskas buvo pastatyta“, - po teismo nuosprendžio kalbėjo L.Baranauskienė.

Dar daugiau intrigos sukėlė B.Jablonskienės žodžiai: „Ateikite į kitą teismą ir gal pamatysite, kas dėl viso šito kaltas“. 

Moterų pavardės minimos dar vienoje, bet jau baudžiamojoje byloje. Prieš porą savaičių Generalinė prokuratūra Kauno apygardos teismui perdavė kyšininkavimo ir dokumentų klastojimo bylą, kurioje be kauniečių verslininkių minimas ir buvęs Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas, buvęs Kauno apskrities viršininko pavaduotojas Virginijus Vizbaras ir buvęs Kauno miesto tarybos narys Antanas Adolfas Balutis. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų