Galutinis teismo sprendimas: savivaldybė privalo suderinti „Kaunas pride“ maršrutą

Teismas penktadienį neskundžiama nutartimi atmetė Kauno savivaldybės skundą dėl LGBTQ+ eitynių ir įpareigojo iki vakaro suderinti eitynių maršrutą.

„Atsakovo – Kauno miesto savivaldybės administracijos apeliacinį skundą atmesti nutarta“, – BNS sakė Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo atstovė Neringa Lukoševičienė.

Taip pat teismas nusprendė įpareigoti savivaldybę iki penktadienio 18 valandos suderinti pareiškėjo pranešime nurodytą eitynių maršrutą.

Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėjas Ramūnas Gadliauskas žurnalistams sakė, jog teismo neįtikino savivaldybės pateikti argumentai, esą Laisvės alėjoje vyksta statybos darbai, be to, dėl lauko kavinių yra mažas praėjimo plotas.

„Šie argumentai teisėjų kolegijos neįtikino“, – teigė jis.

Teisėjas teigė, kad teismo sprendimas automatiškai nereiškia leidimo, tačiau įsiteisėję teismo sprendimai yra privalomi vykdyti, todėl išreiškė viltį, kad savivaldybė irgi vykdys teismo sprendimą.

Šie argumentai teisėjų kolegijos neįtikino.

Kauno miesto savivaldybės atstovai BNS penktadienį patvirtino, kad leidimą suderins.

Pasak R. Gadliausko, savivaldybė privalo suderinti organizatorių pateiktą maršrutą per Laisvės alėją ir atgal.

„Tos derybos tarp pareiškėjų ir savivaldybės jau vyko kurį laiką, buvo derinti įvairūs maršrutai, tačiau šiuo atveju jau yra konkretus teismo sprendimas suderinti, kaip pirmosios instancijos teismo sprendime nurodoma, konkretų maršrutą Laisvės alėjoje“, – sakė teisėjas.

„Kaunas pride“ eitynės planuojamos šeštadienį. Organizatoriai jose tikisi apie 1 tūkst. dalyvių.

Kauno savivaldybė birželį nesuderino maršruto LGBTQ+ eitynėms miesto centre, motyvuodama vykdomais infrastruktūros atnaujinimo darbais ir neproporcingai dideliais nepatogumais miestiečiams.

Eitynių organizatoriai šį sprendimą apskundė Regionų apygardos administraciniam teismui ir jis rugpjūčio pradžioje įpareigojo Kauno miesto savivaldybės administraciją suderinti eitynių maršrutą nuo Soboro iki Laisvės alėjos pabaigos ir atgal, tačiau savivaldybė šį sprendimą apskundė Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Šio teismo sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas.

Savivaldybė: teismas prisiima dalį atsakomybės

Kauno savivaldybė suderins šeštadienį suplanuotų „Kaunas pride“ eitynių maršrutą, tačiau tai padaryti įpareigojęs teismas prisiima dalį atsakomybės dėl galimų padarinių, sako savivaldybės atstovai.

Eitynės Laisvės alėjoje kelia realią grėsmę žmonių saugumui.

„Teismo sprendimo nekvestionuojame ir esame pasirengę įvykdyti jo įpareigojimus – suderinti Gegužės 1-osios profesinės sąjungos rengiamų eitynių maršrutą. Svarbu pabrėžti, kad tokia nutartimi didžiąją dalį atsakomybės už galimus renginio padarinius šiuo atveju prisiima pats teismas“, – BNS perduotame komentare sako Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Paulius Keras.

Jis teigė, kad savivaldybės atstovai kelis kartus išdėstė savo poziciją, kuri rėmėsi ekspertiniais policijos vertinimais, teismui.

„Manome, kad pareigūnų argumentai teismo nutartyje nėra nuneigti, jog eitynės Laisvės alėjoje kelia realią grėsmę žmonių saugumui“, – teigia savivaldybės atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
gal reikėtų įteisinti ir grupines santuokas? Juk yra ir tokių polinkių. Ir įsivaikinti leisti. Juk vaikas turėtų būti laimingas turėdamas daug mamų ir tėčių.

kada

kada portretas
suprasime, kad bet koks draudimas-jiems yra reklama iš nieko. o reikalavimai augs nesustodami, prie savo reikalavimų tapatina ir kitas niekuo nesusijusius visuomenes sluoksnius ir skelbiasi, kad gina. negina, tik savo tikslų siekia. Tai reikia suprasti čia ir dabar tai ne pandusų ar liftų pastatuose papildomas sumontavimas, tai visuomenės ateities visiškas žalojimai prieš gamtą. gamta jau atėmė nuovokos galimybę neigti savo esybę, asmenį, prigimtį. Kas bus kai visi pradės skelbtis: dievais (melsimės ar gydysime?), popiežiais? (kursime vatikanus ar gydysime?) , napaleonais? pulsime kaimynines šalis ar gydysime? tas pats ir dabar teiginiai , kad gimė ne savame kūne tai ne spektaklis po kurio persiregs ir grįš į savo gyvenimą tai visuomenės žalojimas jiems patikint auginti ir auklėti vaikus, kai turi zaporožieti vien todėl , kad priklijuosi merso ženkliuką , zapas mersu netaps, .jei vyrą operuos ir po operacijos vadins moterimi jo biologija netaps moteriška-iliuzija. liga yra liga

Tokių teismų ir jų sprendimų reikėjo laukti ,tai ir įvyksta

Tokių teismų ir jų sprendimų reikėjo laukti ,tai ir įvyksta portretas
Kad teismai taip gintų iškrypėlių teises tikrai netikėjau bet dabar esu įtikintas kad tikrai iškrypimai pateisinami ir skatinami .Kai eiliniai žmonės daugiabučių administratorių engiami nėra ginami ,bet palaikomi UAB -ų, spekuliantai ir įstatymus taiko jiems apginti ,o ne bausti .Kokia tiesa Lietuvos teismuose akivaizdu ir įtikima.
VISI KOMENTARAI 82

Galerijos

Daugiau straipsnių