Tikrino, kaip prekybos centrai vykdo naujus ribojimus aikštelėse: rezultatai nustebino

  • Teksto dydis:

Trečiadienį įsigaliojo griežtesni karantino reikalavimai. Vienas tokių – prie parduotuvių turėjo likti tik 20 proc. automobilių statymo vietų. Miesto Viešosios tvarkos skyriaus specialistai pastarąsias dienas tikrino, ar prekybininkai nebando sukčiauti bei leisti pirkėjams laisviau palikti savo automobilių.

„Viešosios tvarkos skyrius nuolatos mieste atlieka patikrinimus dėl karantino režimo reikalavimų pasikeitimų užtikrinimo. Didieji prekybos centrai labai atsakingai atsižvelgė į naujus reikalavimus ir atribojo transporto priemonių patekimą į automobilio aikšteles įvairiais būdais: „Stop“ juostomis, segmentinėmis tvoromis, panelėmis, apverstais pirkinių vežimėliais, kai kuriais atvejais buvo uždaryti parkavimo aikštelių atskiri aukštai ir pan. Atliktų patikrinimų metu pažeidimų neužfiksuota, jie ir toliau bus tęsiami“, – apie tai, kad prekybos vietose kol kas nepažeidžiami karantino reikalavimai, nurodė Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Rimantas Vilimas.

Jis aiškino, kad šalia prekybos vietų esančiose automobilių stovėjimo aikštelėse būtų užimta ne daugiau kaip 20 proc. visų transporto priemonėms skirtų stovėjimo vietų pagal teisės aktus yra įpareigoti parduotuvių, prekybos centrų, turgaviečių ir kitų viešų prekybos vietų administracijos.

Nesilaikant karantino režimo reikalavimų juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims numatytos baudos nuo 1500 iki 6000 eurų.

Už mažareikšmius pažeidimus buvo įspėjama arba primenama kaip teisingai elgtis.

Viešoji tvarka prižiūri, ar karantino reikalavimų laikosi ir fiziniai asmenys. Šiomis dienomis nedrausmingų piliečių taip pat neužfiksuota.

Fiziniams asmenims už karantino nesilaikymą numatytos baudos nuo 500 iki 1500 eurų. Pirmą kartą taikoma pusė minimalios baudos.

„Pažymėtina, kad patikrinimų tikslas nebausti, bet atlikti plataus masto prevencines priemones, teikti įvairią informaciją, atkreipti dėmesį, kad kuo daugiau asmenų susirūpintų keliamomis COVID-19 grėsmėmis ir saugotų savo bei kitų sveikatą, laikytųsi karantino režimo reikalavimų. Už mažareikšmius pažeidimus buvo įspėjama arba primenama kaip teisingai elgtis“, – nurodė R.Vilimas.

Justinos Lasauskaitės nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
Pas mus draudimo priemonių pakanka, tačiau pačių mūsų atsakomybė ir sąmoningumas per menki

Anonimas

Anonimas portretas
vakar vakare su dviratuku po miesta varinejom gediminke,senamiesciu prie egluciu, tai 40% pasivaiksciotoju buriais su islindusiom nosim buvo,buvo ir isvis be kaukiu,o amerikonu sumustiniu restorane gediminkej pilna jaunimo prisigrude

kazkas

kazkas portretas
siulau stipriau - visai uzdarykit aikšteles, tegul stato bilekur. Tada tikrai virusai nepuls.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių