Pereiti į pagrindinį turinį

Talka Pažaislyje baigėsi sveikuoliškomis vaišėmis

2015-04-11 12:30

Pažaislio vienuolyne tradicinė talka vyko jau 21 metus iš eilės. Šį kartą pagrindiniu taikiniu tapo sena malkinė.

Šiltu oru pasirinkę ne lepintis gamtoje, bet dirbti, Pažaislyje susirinko daugiau nei 30 Kauno jungtinio sveikatos klubo ir "Rotary" klubo savanorių.

"Pirmoje surengtoje talkoje Pažaislyje 1995 metais nekviestas atėjo ir a.a. Algirdas Patackas, – prisiminė Kauno jungtinio sveikuolių klubo tarybos narys Petras Sventickas. – Puikiai bendraudavome su Vidaus tarnybos pirmuoju pulku, tai susirinkdavo net apie 150 žmonių."

Apie tai, kad Pažaislio vienuolyne būtina talka ir pagalba, prieš kelias dešimtis metų Petras išgirdo Raudondvario bažnyčioje.

"Pirmose talkose išveždavome po 10-15 savivarčių šlamšto, o sesuo Virginija padėdavo važinėdama traktoriuku, – juokėsi P.Sventickas. – Beje, ilgametis mūsų klubo narys Bronius Vaizgėla tapo neoficialiu vyriausiuoju Pažaislio teritorijos ūkio tvarkdariu."

"Seserys turi daug ekskursijų, tvarkosi viduje", – teigė išgirtoji sesuo Virginija.

Šį kartą pagrindinis per keliolika metų pastebimai sutvarkytos ir pagražėjusios Pažaislio teritorijos darbų objektas buvo sena malkinė. Moterys padėjo tvarkyti vienuolių gėlynus, sesers Renatos vaistažolių daržą.

Talka baigėsi sveikuoliškomis vaišėmis – koše, pyragu, obuoliene bei sultimis ir vaistažolių arbata.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų