Ūkininkų turgelyje prie Kauno rajono savivaldybės įvežtinės produkcijos nebus

Prie Kauno rajono savivaldybės pradėjo veikti naujas ūkininkų turgelis. Čia šeštadieniais ir sekmadieniais bus galima įsigyti pieno, duonos ir pyrago, mėsos gaminių, įvairių sūrių, daržovių, vaisių, uogų, medaus, padažų ir kitos pakaunėje ir kituose šalies rajonuose žemdirbių išaugintos ar pagamintos produkcijos.

Demonstruoja partnerystę

"Idėja prie Kauno rajono savivaldybės įrengti turgelį sklandė keletą metų. Dėl objektyvių priežasčių – savivaldybės pastato rekonstrukcijos, aplinkos sutvarkymo jos įgyvendinimas šiek tiek užtruko. Kauno rajonas – žemdirbių ir ūkininkų, šios srities mokslų kraštas. Žemdirbystės tradicijas čia puoselėja per 3 tūkst. žemdirbių, rajone darniai plėtojama augalininkystė, gyvulininkystė ir uogininkystė, puoselėjami kaimo verslai. Norėjome tą įvairovę parodyti ir pasiūlyti Kauno miesto gyventojams", – sakė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Partnerystę demonstruoja ir kitu būdu: prekiauti užaugintomis ar pagamintomis gėrybėmis pakviesti prekiauti ir kitų rajonų – Jonavos, Kazlų Rūdos, Radviliškio, Molėtų – ūkininkai.

Atidarymas: simbolinę juostelę perkirpo (iš kairės): Lietuvos ūkininkų sąjungos Kauno rajono skyriaus pirmininkė Genutė Staliūnienė, Kauno rajono meras V.Makūnas ir ūkininkė, turgelio koordinatorė D.Šinkevičienė.

Turgelio koordinatorė, šilauogių ūkio savininkė Daiva Šinkevičienė neslėpė: įkurti ūkininkų turgelį prie Kauno rajono savivaldybės nebuvo lengva. "Kaune jau yra nemažai ūkininkų turgelių ir ūkininkai juose prekiauja. Tie, kurie susirinko šioje vietoje, yra tikri kareiviai, jiems čia reikės susirinkti savo pirkėjų segmentą", – sakė D.Šinkevičienė ir pridūrė, kad be savivaldybės paramos vargu ar būtų pavykę įgyvendinti šią idėją.

Daiva Šinkevičienė.

Kauno rajono savivaldybės indėlis į turgelio infrastruktūrą išties nemažas – pagamintos vienodos palapinės su gražiausiais šio krašto vaizdais ir atributika. Prekiaujantiems šiemet bus taikomas nulinis tarifas, jie nemokės už prekybos vietą. Išlaidas padengs savivaldybė iš savo turimų programų.

Populiarumas: prie kai kurių prekystalių jau turgelio atidarymo dieną rikiavosi pirkėjų eilės.

"Kai užauginsime agurkų ar salotų, kai prinoks uogos – jais ir prekiausime. Jeigu neužaugs, šios produkcijos turguje ir nebus, nes viskas bus iš pakaunės ir kitų rajonų ūkių, įvežtiniais agurkais ar šilauogėmis tikrai nebus prekiaujama", – turgelio išskirtinumą įvardijo D.Šinkevičienė.

Kurs savaitgalio apsipirkimo kultūrą

O štai Vincas Benevičius, prekiautojas, "Žali žali" įkūrėjas ir savininkas tikisi dar daugiau: "Tikiuosi, kad tai bus ne tik turgelis, kad savaitgalio apsipirkimas taps kultūriniu renginiu. Turgelių Kaune turime tikrai nemažai, jie vyksta kone kiekvieną dieną. Norisi, kad ši vieta taptų šiek tiek kitokia ne tik produktais iš pažįstamų šio krašto ūkininkų, bet įneštų savo indėlį į savaitgalio apsipirkimo kultūrą. Labai visiems to linkėčiau ir pats to norėčiau. Ūkininkų turgelis – išties gera iniciatyva."

Vizija: V.Benevičius, prekiautojas, "Žali žali" įkūrėjas ir savininkas, tikisi, kad turgelis formuos savaitgalio apsipirkimo kultūrą.

Kauno rajono savivaldybės iniciatyvą gyrė ir Daiva Švelnienė, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Kauno departamento direktorė: "Ūkininkai yra ateitis, lietuviškos natūrinio ūkio produkcijos propagavimas yra prioritetas visai šaliai. Manau, kad kauniečiai pasinaudos nauja galimybe įsigyti šviežios ir kokybiškos produkcijos, ypač šiuo metu, kai trūksta vitaminų."

Jei reikės – išplės

Nors šeštadienio rytas, kai vyko iškilmingas ūkininkų turgelio atidarymas, buvo vėsus, vėjuotas ir vis grasinantis pratrūkti lietumi, prekiautojai džiaugėsi gausiu būriu pirkėjų. Juos, matyt, priviliojo ir Babtų kultūros centro liaudiškos muzikos kapelos "Šventupis" atliekamos dainos bei Ežerėlio kultūros centro moterų liaudiškų šokių grupės "Vijoklė" nuotaikingi šokiai. Bene ilgiausios eilės nutįso prie šviežių braškių, pirkėjai graibstė sūrius, mėsos gaminius.

Prezentacija: savivaldybė pasirūpino vienodomis palapinėmis, o prekiautojai – savo produkcijos pristatymu.

"Labai norėjau susipažinti su ūkininkais, kurie čia pardavinės savo produkciją ir turbūt iš kas antro ūkininko ką nors įsigijau. Juk savaitgalis, reikia ruošti skanius pietus, todėl pirkau įvairios produkcijos. Kiek leidžia finansinės galimybės, visada stengiuosi pirkti turguje, nes čia parduodami švieži ir sveiki produktai, kita vertus – tai parama vietiniams ūkininkams. Gyvename Kauno rajone ir norime palaikyti savus", – pilnus krepšius rodė Virginija Pūrienė.

Automobilių aikštelėje tarp Kalniečių poliklinikos ir Kauno rajono savivaldybės savo užaugintą produkciją parduoda 30 ūkininkų. Jei turgelis bus populiarus tarp pirkėjų ir jame norės prekiauti ir kiti ūkininkai, palapines bus leidžiama statyti ir aikštėje priešais Kauno rajono savivaldybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Julija

Julija portretas
Pagarba Merui, kad rūpinasi rajono ūkininkais. Kad daugiau tokių merų.

skaitytojas

skaitytojas portretas
ir vel eiline Makuno akcija , daugiau nieko , snipstas ir tiek , Va matai rajonas turi savo turgeli .Juokadaris Makunas, geriau isvestu i lauka savo cirko artistus , Visocka Sukeviciu Nestecki Papoviene Cerniauskiene , va jie lai parodo kaip tarnauja jam be cukraus gabaliuko .Net ir pastatas tapo panasiu i cirko arena visas spalvotas.. VAlio Makunui socializmo garbintojui ! Kazin kada ji pati uzdarys i narva ?

yja

yja portretas
dar kainas sureguliuokit, nes plėšia kaip badmečiu. Svogūnų laiškai 1 kg 6 eurai, salotos gūžė, et....mažulytis sūriukas 3-4 eurai, o jei paskanintas tai ir daugiau, mėsytės kaina neikandama, tik seilės nuvarvinimui. Minėtų uogyčių nerasta, matyt ...dar neužderėjo. Palyginimui "Pieno žvaigždžių" varškės sūris už panašaus dydžio, bet du sumokėjau 3 eurus 64 centus. Ir tai buvo varškės, o ne plikyto vadinamojo saldaus pieno sūriai kaip tame turgelyje. Taigi pageidavimas tikra," nepagerinta" tiek pieno tiek mėsos produkcija už protingą kainą. Na bent jau kad pasirinkimas būtų kaip kam patinka, o ne pirk kai yra arba eik sau nervų netasęs. Beje apie mėsas: ale rūkyti lašinukai nei spirga nei lydosi kaip tai priklausytu tikram rūkytam lašiniui. Kuo jie ten aprūkyti nežinia, bet tikrai nėra išrūkyti kaip dėrėtų tikram rūkytam gaminiui. Laukiam sekančio savaitgalio
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių