Ultimatumas: „Prismos“ bokštas turi pažemėti arba bus nugriautas

Kauno valdžios kantrybė trūko – parduotuvės „Prisma“ reklaminį bokštą ketinama nugriauti, jeigu iki liepos 1 dienos jo aukštis nesumažės per pusę.

„Kauno diena" jau rašė, kad reklaminis bokštas šalia naujos parduotuvės Jonavos gatvėje išdygo praėjusią žiemą. Susirūpinus, ar jis nekelia pavojaus, paaiškėjo, jog 30 metrų aukščio stendas pastatytas negavus savivaldybės leidimo.

„Nesvarbu, nuo kurios vietos bevažiuotum, iš tolo šviečia Prisikėlimo bažnyčia ir „Prismos“ reklaminis bokštas – mūsų miesto simboliai“, – kandžiai replikavo Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Kad ir kokioje miesto dalyje būtų statomas reklaminis įrenginys, pagal išorinės reklamos taisykles jo projektą būtina suderinti su Kauno savivaldybės Urbanistikos ir architektūros skyriaus Infrastruktūros poskyriu. Už savivaldybės taisyklių nesilaikymą įmonei „Mūsų rezervas“, kuriai priklauso prekybos centro statiniai, jau paskirta piniginė bauda – 250 litų.

„Sumokėjo baudą ir tyli lyg pelės po šluota. Mes siūlom taikos sutartį – jeigu iki liepos 1 dienos reklaminis pilonas bus sumažintas iki 15 metrų, jis nebus nugriautas. Priešingu atveju, parduotuvė neturės jokio reklaminio stendo“, – trečiadienį rėžė miesto vadovas.

Verslininkus artimiausiu metu turėtų pasiekti savivaldybės administracijos direktoriaus Dainiaus Ratkelio raštas.

Įmonės „Mūsų rezervas“ vadovas Laurynas Kuzavas portalui kaunodiena.lt penktadienį teigė, kad prieš mėnesį pateikė visus dokumentus įteisinti šį reklaminį bokštą. Savivaldybei pareikalavus, buvo atlikta papildoma ekspertizė dėl statinio saugumo, kuri, anot jo, įrodo, kas statinys nekelia pavojaus gyventojams.

„Visi suderinimai, parašai yra, išskyrus Kauno miesto savivaldybės. Dabar viskas jų rankose. Ne man spręsti, ar šioje vietoje tinka tokio aukščio statinys. Prieš tai šiame sklype stovėjo kaminas, kuris buvo dar aukštesnis, ir jis nepuošė miesto“, – sakė L. Kuzavas.

Jo tvirtinimu, įmonė neužsiima nelegaliomis statybomis, todėl paklus miesto valdžiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ten dar

ten dar  portretas
bokstas kazkoks stovi? nepastebejau net per tiek laiko

gi nepamaste

gi nepamaste portretas
galejo kamino negriaut , o reklama uzkabint

as

as portretas
Jau visai musu kusinskas pakvakes,didesniu problemu nemato..
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių