Iš užsienio grįžę kauniečiai privalės karantinuotis miesto parinktose patalpose

Iš užsienio grįžę lietuviai turės būti izoliuojami savivaldybių paskirtose patalpose, siekiant sulėtinti koronaviruso plitimą šalyje. Kauno atstovai tikina, kad tokiam sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos įstatymui yra pasiruošę ir numatę apie 250 vietų, kur kauniečiai galės karantinuotis.

„Visi grįžtantys į Lietuvą – o dar turėtų grįžti keli tūkstančiai mūsų piliečių – iškart grįžę turėtų būti karantinuojami savivaldybių numatytose vietose“, – LRT radijui sakė A. Veryga.

„Kauno diena“ pasidomėjo, kur sugrįžusius atostogautojus laikinai apgyvendins Kauno miesto savivaldybė. Kauno mero patarėjas Tomas Jarusevičius teigė, kad šiuo metu yra numatyta apie 250 vietų, kur kauniečiai galės izoliuotis. Jei bus poreikis, vietų skaičius bus padidintas.

„Pagal šią esamą situaciją ir tai, kokius sugrįžtančiųjų srautus matome, vietų skaičius yra pakankamas. Tai ne tik paties miesto nuosavybėje esančioje patalpos, bet ir atsiliepusių apgyvendinimo paslaugas teikiančių verslų patalpos t. y., ir viešbučiai, ir moteliai“, – pažymėjo mero patarėjas.

Jis nurodė, kad į Kulautuvą karantinui žmonės vežami nebus. Ši neseniai suremontuota įstaiga paliekama ligoniams, kurie užsikrėtė nesunkia koronaviruso forma. Pasak T.Jarusevičiaus, dabar ligoninės jau paleidžia kai kuriuos pacientus gydytis į namus, tačiau jie galėtų gydytis Kulautuvoje tam, kad tikrai būtų galim užtikrinti saugumą, jog virusas tikrai toliau neplis.

Tai ne tik paties miesto nuosavybėje esančioje patalpos, bet ir atsiliepusių apgyvendinimo paslaugas teikiančių verslų patalpos t. y., ir viešbučiai, ir moteliai.

Kadangi A.Verygos nurodymas dėl privalomo karantino iš užsienio grįžusiems asmenims yra dar griežtesnis, kyla klausimas, ar miestas pasirūpins, kad izoliuoti žmonės negalėtų išeiti. Pasiteiravome, galbūt planuojama, jog patalpas, kuriose privalomam karantinui apsistos kauniečiai, prižiūrėtų policijos pareigūnai ar apsaugos darbuotojai.

„Jei bus toks nurodymas, kad reikia juos policijai prižiūrėti, tai ir stengsimės tokią galimybę užtikrinti. Tikimės, kad kauniečiai bus sąmoningi ir supras, patalpos skirtos saviizoliacijai, todėl ir reikia jose būti. Tačiau manoma, kad dabar iš karantinui paskirtų patalpų miestiečiai ir taip nelabai turės galimybės išeiti, nes kai kurios patalpos yra viešbučiuose, kur tas judėjimas ir taip nėra toks labai laisvas.

Kai kurios patalpos iš lauko yra stebimos vaizdo kameromis, kitur yra budėtojai. Tarp dabar karantinui paskirtų patalpų nėra paprastų butų, kur tiesiog duotumėme raktus ir žmonės ten laisvai galėtų būti“, – teigė T.Jarusevičius.


Šiame straipsnyje: karantinaskarantinas Kaunesaviizoliacijakarantinas LietuvojeCOVID-19 karantinasCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

durniu laive

durniu laive portretas
vaikiski valdzios zaidimai,sustabdyt covin-19,kurie turejo but skelbiami pries 2 men. ir daug griezytesni

Q

Q portretas
nuo tu patalpu tautiečiai bėgs atgal , basi per jura , priekyje savo riksmo

Algirdas

Algirdas portretas
O kaip bus su tais keturiais užsikrėtusiais COVID-19, kuriuos iš Kauno Klinikinės Ligoninės paleido gydytis į namus, kuirie jau nesilaikė saviizoliacijos. Tai ne galimai kontaktavę, bet jau užsikrėtę ir galimai užkrėtę ne vieną?
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių