V. Matijošaitis: jeigu teismas LGBT eitynes leis, tegu vaikšto

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis sako, kad „Kaunas pride“ eitynių likimą mieste nuspręs teismas, tačiau pats mano, jog Laisvės alėja nėra skirta tokiems renginiams.

„Viskas bus taip, kaip nuspręs teismas. Mūsų nuomonė yra tokia, jų prašymas – kitoks. Jeigu teismas nuspręs leisti, tegu vaikšto“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė Kauno meras.

„Mano kaip normalaus sveiko vyro, gyvenančio ir mylinčio moteris, matomai, suprantate, kokia yra nuomonė. O čia – kaip jums patinka, taip jūs ir gyvenkite“, – paklaustas, kaip vertina LGBTQ+ bendruomenės reikalavimus ir pačias eitynes, sakė V. Matijošaitis.

Jis laikosi pozicijos, kurią teismui pateikė ir savivaldybė: Laisvės alėja tebėra statybų aikštelė, todėl toks renginys čia neturėtų vykti.

Be to, pasak jo, centrinė miesto pėsčiųjų gatvė apskritai nėra skirta tokiems renginiams.

Mano kaip normalaus sveiko vyro, gyvenančio ir mylinčio moteris, matomai, suprantate, kokia yra nuomonė.

„Mano asmenine nuomone, nebūtina visur ir viešintis. Jeigu visos tautybės ar kažkas pradės daryti Laisvės alėjoje paradus, tai nebus kur išeiti paprastiems miestiečiams. Laisvės alėja yra skirta gyventojams ir laisvalaikio praleidimui – mano tokia nuomonė“, – kalbėjo meras.

Kauno savivaldybė birželį nesuderino maršruto LGBTQ+ eitynėms miesto centre, motyvuodama vykdomais infrastruktūros atnaujinimo darbais ir neproporcingai dideliais nepatogumais miestiečiams.

Eitynių organizatoriai šį sprendimą apskundė Regionų apygardos administraciniam teismui ir jis rugpjūčio pradžioje įpareigojo Kauno miesto savivaldybės administraciją suderinti eitynių maršrutą.

Kauno savivaldybė rugpjūčio 26 dieną šį sprendimą apskundė aukštesnės instancijos teismui, prašydama panaikinti sprendimą ir pareiškėjos Gegužės 1-osios profesinės sąjungos skundą atmesti pilna apimtimi.

Šis skundas turėtų būti nagrinėjamas penktadienį – likus dienai iki pačių eitynių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tukas

tukas portretas
Nieko nuostabaus nuo senų laikų sakoma ,kad didžiausia ne teisybė teisme ,o dėl iškrypėlių galime prisiminti ir Garlevos teismus

Meras teisus - tegu pasikaria, jei jie imasi vadovauti

Meras teisus - tegu pasikaria, jei jie imasi vadovauti portretas
Jau taip nusigyvenome, kad ne savivaldybė vadovauja miestui, o teismai. Nors pagrindinis demokratijos principas - sprendimus priima dauguma ir juos privalo vykdyti mažuma.

Nu dar apmasciau

Nu dar apmasciau portretas
Kaip galima man patiket, kad jie yra normalus, jei as tikrai zinau, kad isange skirta išsituštinimui o ne kaisiojimui varpos. Tokia zmogaus fiziologija, tai faktas. Tuomet faktas ir tai, kad jie truputi iskrypeliai? Ar reikia del to smerkti, jei jau tokie gime? Zinoma, kad ne. Ar reikia tai slepti, jei toks gimei? Manau ne. Bet ar reikia tuo didziuotis, reklamuotis?? As pvz., niekam nepuolu aiskint savo oreantacijos ir manes niekas neklausineja, tai kodel ir jie negali gyvent kaip visi normalus zmones o miegamuosiuose mes ju gi negaudom.
VISI KOMENTARAI 75

Galerijos

Daugiau straipsnių