V. Matijošaitis: kauniečiai protingi žmonės – pasirinks, kas jiems labiausiai patinka

Antradienį prasidėjo išankstiniai savivaldybių tarybų ir mero rinkimai. Kaune iš anksto galima balsuoti miesto ir rajono savivaldybių pastatuose bei Dariaus ir Girėno stadione.

Kandidatų pozicija

Per pietus į stadioną balsuoti atvyko ir Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, lydimas nemažai bendražygių. Šią balsavimo vietą pasirinko ir kitas kandidatas į Kauno merus Mantas Bertulis.

Kol kas apie rinkimų rezultatus dabartinis miesto vadovas nedaugžodžiavo ir tikino, kad pirmiau reikia sulaukti, už ką iš tiesų balsuos miestiečiai, o tik vėliau dėliotis galimas koalicijas.

„Tikrai apie tai dar negalvoju, bus kaip bus. Kauniečiai protingi žmonės ir pasirinks, kas jiems labiausiai patinka“, – nei apie galimą antrą turą, nei apie kas galėtų būti konkurentu mero rinkimuose, prognozuoti nesiryžo V. Matijošaitis.

Visgi, jis pripažino, kad balsalapyje šiek tiek pakeitė kandidatų į savivaldybės tarybą eilės tvarką ir reitingavo sąrašą, tačiau kurį sūnų ar širdies draugę, kurie taip pat kandidatuoja, pakėlė aukščiausiai, neatskleidė. Įmetus voką į balsadėžę, V. Matijošaitis neišvengė ir klausimų apie verslo išėjimą iš Rusijos.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

„Sunku, bet išeidinėjame. Tikiuosi negalvojate, kad esu už karą. Jei būčiau žinojęs, kad bus karas, tai būčiau visai į tą šalį nėjęs, o dabar nėra lengva išeiti, bet išeinam ir tas procesas vyksta. Jau matyti pabaiga. Manau, kad iki kito mėnesio vidurio bus galima daugiau pasakyti“, – kalbėjo „Vieningo Kauno“ lyderis.

Balsuoti atėjęs „Laisvės partijos“ kandidatas M. Bertulis tikino, kad stadione jis pirmą kartą, todėl ir pasirinko šią vietą balsavimui.

Kauniečiai protingi žmonės ir pasirinks, kas jiems labiausiai patinka.

„Mano pagrindinis tikslas buvo suteikti miestiečiams alternatyvą. Padariau viską, ką galėjau geriausio. Rinkiminė kampanija buvo įdomi, man tai nauja patirtis, gal kažką daryčiau kitaip, tokiai gyvenimo patirčiai buvo tikrai verta, o dabar miestiečiams beliko tik pasirinkti. Labai norėčiau, kad Kaune reikėtų antro turo ir žmonės galėtų demokratiškai rinktis. Taip pat tikiuosi, kad į rinkimus balsuoti ateis daugiau jaunimo ir jie dalyvaus miesto gyvenime“, – kalbėjo M. Bertulis.

Jis seniau pats buvo dabartinio mero komunikacijos komandoje, bet dabar, pasak kandidato, požiūris išsiskiria. „Pradžioje, manau, daug kas buvo kitokios nuomonės, bet po to ją pakeitė. Dabar noriu, kad žmonės kalbėtų ne tik apie nuteistas gatves, sutvarkytus fasadus, bet ir apie kitus dalykus“, – pridūrė kandidatas.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Nuomonės išsiskiria

Dariaus ir Girėno stadione iš anksto balsuoti nusprendę gyventojai tikino, kad kovo 5-ąją, kuomet vyks pagrindiniai rinkimai, jie dalyvauti negalės, todėl pasinaudojo laisva akimirka ir atėjo pilietinę pareigą atlikti išankstiniame balsavime.

Prie balsadėžių atėję kauniečiai tiksliai nepanoro įvardyti, už ką balsavo. Tačiau jų nuomonės išsiskyrė. Vieni kalbinti piliečiai tikino, kad renkasi pastovumą, balsuoja už tuos, kurių darbus mato. Kiti priešingai teigė, jog Kaunui reikia naujų vėjų, todėl šiemet jie simpatizuoja toms politinėms jėgoms, kuriose vyrauja jaunesni kandidatai.

„Man pačiai svarbu, kad mano sveikata būtų gera, o nei vienas meras prie to neprisidės, todėl rinkausi tiesiog tą, kuris artimas širdžiai. Šiaip, manau, kad turi kuo daugiau žmonių eiti balsuoti, tada nereikės skųstis, kad išrinko ne tą“, – savo nuomonę išsakė senjorė.

„Kaunas labai atsinaujinęs, man tikrai svarbu, kad mano miestas būtų matomas ir tarptautinėje arenoje, todėl pasisakau už stabilumą ir darbų tęstinumą“, – mesdamas balsą į balsadėžę, tarstelėjo kaunietis Romas.

„Labai nykūs rinkimai Kaune, nėra iš ko rinktis. Aš, kaip pilietė, labai nusivylusi. Nėra naujų veidų, naujų lyderių, kurie galėtų daryti pokyčius Kaune. Atėjau tik iš pareigos, balsavau už permainas“, – kitokios pozicijos laikėsi ponia Aldona.

Prie balsadėžių atėjo ir kitų savivaldybių gyventojai. Išankstinio balsavimo metu galima balsuoti bet kurioje šalies savivaldybėje, o sekmadienį – tik toje apylinkėje, kur yra deklaruota gyvenamoji vieta.

„Esu studentė, šiaip gyvenu Šiauliuose, bet savaitgalį neplanavau pas tėvus važiuoti, todėl balsuoju iš anksto. Man nesudėtinga apsispręsti, kam patikėti mylimo miesto valdymą, todėl dvejonių nebuvo. Truputį teko pagalvoti tik dėl kandidatų į tarybą reitingavimo, nes ne visus kandidatus žinau, teko iš anksto pasidomėti jų darbais“, – savo nuomone pasidalijo tik voką su balsais į balsadėžę įmetusi mergina.

Apie tai, kad kovo 5-ąją skirs laiką šeimai, užsiminė ir stadione balsavimui besiruošęs ponas Jonas. Jis teigė, jog planuoja išvyką į gamtą, todėl ir atėjo balsuoti darbo dieną. „Juk bus pirmasis pavasario savaitgalis, reikės su vaikais kur nors miške pasivaikščioti. Aš pats – ne kaunietis, renku kitos savivaldybės merą, tik dėl darbų patogu čia ateiti. Man svarbu, kad meras tikrai atstovautų žmonių interesus, todėl man nebuvo sudėtinga apsispręsti už ką balsuoti“, – kalbėjo rinkėjas, nepanoręs įvardyti, kokio miesto merą jis renka.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Įvertino balsavimo vietą

Kauno mieste pirmą kartą iš anksto balsuoto galima Dariaus ir Girėno stadione. Į šią vietą atėję balsuoti piliečiai turėjo teigiamų atsiliepimų.

„Man patogu privažiuoti, mačiau, kad yra ir liftas neįgaliesiems. Graži vieta, tik gal keista eiti balsuoti į stadioną, esam pripratę prie oficialesnių vietų“, – tikino balsuoti atėjusi ponia Jūratė.

Jai antrino ir kaunietis Vilius. Jis stadione pirmą kartą. „Galėtų dar kartu ir varžybos vykti, tikrai daugiau žmonių ateitų balsuoti“, – šypsenos neslėpė vyras ir pridūrė, kad pro langus jau matosi pavasaris.

„Tai naujas objektas. Manau, kad į sporto vietas reikia pritraukti žmonių“, – apie tai, kodėl misto savivaldybė kaip vieną išankstinio balsavimo vietų pasiūlė stadioną, pridūrė ir V. Matijošaitis.

Svarbi informacija

Kaune rinkimams paruoštos trys patogiai pasiekiamos erdvės – Dariaus ir Girėno stadionas (Perkūno al. 5), Kauno miesto savivaldybės administracijos pastatas (Laisvės al. 96) ir Kauno rajono savivaldybės administracijos pastatas (Savanorių pr. 371).

Antradienį, trečiadienį ir ketvirtadienį rinkėjai savo valią prie balsadėžių išreikšti galės nuo 7 iki 20 valandos.

Balsavimas namuose vyks kovo 3 ir 4 dienomis nuo 8 iki 20 val. Tokiu būdu balsuoti gali neįgalieji, juos namuose slaugantys ar prižiūrintys artimieji, dėl ligos laikinai nedarbingi, vyresni negu 70 metų ar saviizoliacijoje esantys rinkėjai. Prašymą dėl balsavimo iš namų būtina pateikti iki kovo 1 d. trumpuoju telefono numeriu 1855 ar interneto svetainėje rinkejopuslapis.lt.

Pagrindiniai savivaldybių tarybų ir mero rinkimai vyks kovo 5-ąją, sekmadienį, nuo 7 iki 20 val. Neišrinkus mero pirmame ture, pakartotinis balsavimas vyktų po dviejų savaičių – kovo 19 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stebėtojui

Stebėtojui portretas
ruZki, mokykis rašyti lietuviškai.

Stebėtojas

Stebėtojas portretas
Einu balsuot už ožio partyja 75mpedofila uzslaptinus

Rinkejas

Rinkejas portretas
Kas bus Kauno meru aisku kaip diena-Visvaldas Matijosaitis ir baikit nerastingi ir nesubrende zmogenai leisti putas.Spyga jums taukuota anot Blidos!
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių