V. Matijošaitis sveikina Kauno medikus: rūpindamiesi kitais, nepamirškite savęs – išlikite sveiki!

  • Teksto dydis:

Balandžio 27-ąją minima Tarptautinė medicinos darbuotojų diena – dar viena proga metuose pagerbti tikruosius pastarojo laikmečio herojus, kovojančius už brangiausią žmogaus turtą – sveikatą ir gyvybę. Kauno miesto ligoninėse, poliklinikos filialuose ir vakcinavimo centre dirbantys medikai šia proga antradienį sulaukė staigmenos – skambius muzikinius sveikinimus jiems dovanojo pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“ ir Kauno bigbendas.

Verti didžiausios pagarbos

„Medikai užima ypatingą vietą mūsų gyvenime ir už tai nusipelno didžiausios pagarbos. Jie ištikimai stovi priešakinėse linijose, bandydami pažaboti klastingą ligą. Kovoja, kad išsaugotų tai, kas brangiausia – žmonių gyvybes. Todėl šiandien visiems greta esantiems medikams nuoširdžiai ištarkime: „Ačiū!“ Visiems medicinos darbuotojams noriu palinkėti, kad rūpindamiesi kitais, nepamirštumėte savęs, išliktumėte sveiki ir stiprūs“, – sakė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Visvaldas Matijošaitis/Eitvydo Kinaičio nuotr.

V. Matijošaitis priminė, kad visuomenės pareiga – padėti šiems profesionalams: „Tam, kad greičiau sugrįžtume į normalų gyvenimą, reikia kiekvieno iš mūsų geranoriškumo: paisyti specialistų rekomendacijų, o sulaukus kvietimo atvykti į vakcinavimo centrą – pasikliauti medicinos mokslu ir drąsiai skiepytis.“

Remiantis naujausiais statistikos duomenimis, Kaunas ir toliau užtikrintai lyderiauja tarp didžiųjų šalies miestų pagal vakcinacijos tempą: daugiau kaip ketvirtadaliui kauniečių, gavus pirmąjį skiepą, jau pradėjo formuotis imunitetas. Tuo metu pasiskiepijusių vyriausiųjų kauniečių 65+ amžiaus grupėje dalis artėja prie 65 proc. ribos.

Tam, kad greičiau sugrįžtume į normalų gyvenimą, reikia kiekvieno iš mūsų geranoriškumo.

Koncertai įstaigų kiemuose

Apniukusią antradienio dieną Kauno medikams praskaidrino nuotaikingi Koncertinės įstaigos „Kauno santaka“ kolektyvų pasirodymai.

„Didžiuojamės ir džiaugiamės atsidavusių medikų darbu. Negalėdami pakviesti į koncertines sales ir norėdami praskaidrinti jų sunkią kasdienybę, kaip dėkingumo ženklą, atvežėme žiupsnelį nuotaikingos muzikos į jų darbo vietas“, – sakė vienas iš šio sveikinimo iniciatorių koncertinės įstaigos „Kauno santaka“ vadovas Vaidas Andriuškevičius.

Šilainių, Šančių, Dainavos, Kalniečių ir Centro miesto poliklinikos padaliniuose nuo 13 valandos muzikinius sveikinimus dovanojo gyva džiazo mokykla vadinami Kauno bigbendo atlikėjai. Čia muzikinius opusus grojo keturi saksofonistai, trimitininkas ir pianistas.

Greta skiepų – siurprizas

Pučiamųjų instrumentų orkestro „Ąžuolynas“ sveikinimai skambėjo Šilainiuose įsikūrusios Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno ligoninės prieigose, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno klinikų teritorijoje bei Greitosios medicinos pagalbos stotyje.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Beveik 40 minučių trukmės koncertas surengtas Kauno ledo rūmuose įsikūrusiame Vakcinavimo centre. Netikėtas pasirodymas tapo staigmena čia dirbančiam Kauno miesto poliklinikos personalui, Raudonojo Kryžiaus savanoriams ir keletui skiepytis atvykusių pacientų.

Žiūrovų tribūnose balkone įsitaisę orkestrantai atliko visiems gerai žinomus kūrinius iš AHA, Lady Gaga, Bruno Mars repertuarų bei ugningąjį grupės „The Roop“ kūrinį „On Fire“.

Feisbuko nuotr.

Šventinius sveikinimus užbaigė koncertas Panemunėje, K. Griniaus slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninėje. Skirtingas gydymo įstaigas Kaune nuo ryto aplankė beveik keturios dešimtys muzikantų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rep'o karalius

Rep'o karalius portretas
BBD ant MDK

klausimas

klausimas portretas
Čia jis asmeniškai sveikina? Tai kiek SAVO pinigų sumokėjo muzikantams? Ar vis dėl to darosi pigų "piarą" už mokesčių mokėtojų pinigus?

Aha

Aha portretas
Toks geras dede tik kovo11 veliava už pagaliuku
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių