V. Matijošaitis: turime stadiono konkurso laimėtojus

  • Teksto dydis:

Kauno miesto savivaldybė socialiame tinkle „Facebook“ paskelbė mero Visvaldo Matijošaičio komentarą apie S. Dariaus ir S. Girėno stadiono konkursą. Paaiškėjo, kad Kaunas jau turi stadiono konkurso laimėtojus.

„Lietuvai smarkiai nesiseka su stadionais, bet tikiu, kad Kaunui – pasiseks. Visas miestas (ir ne tik) nekantriai laukia, kada vėl užvirs darbai S. Dariaus ir S. Girėno stadione“, – sako Kauno meras.

V. Matijošaitis pranešė, kad šiandien paaiškėjo konkurso laimėtojai. Tačiau detalių dar neskubėjo įvardinti.

„Pagaliau galime patvirtinti, kad ta užsitęsusi pauzė pasiekė finišo tiesiąją: šiandien oficialiai baigtos derybų procedūros su rangos darbų konkurso dalyviais – turime laimėtojus.

Neužbėgdami įvykiams už akių ir laikydamiesi visų teisinių tvarkų, kol kas neskubame vardinti konkrečių pavadinimų, sumų bei kitų detalių. Visa tai viešai paskelbsime per kelias artimiausias savaites, kuomet bus dedami parašai ant sutarties su rangovais.

Ligšiolinė patirtis davė daug vertingų pamokų, iš kurių padarytos teisingos išvados. Kaip žinia, viešųjų pirkimų procedūros dažnai neapsieina be apskundimų ir ginčų teismuose, tačiau tikimės, kad šiuo atveju to nebus.

Visi gerai suprantame, koks reikšmingas miestui ir visai šaliai šis objektas, tad negalime leisti, kad stadiono statybų projektas sustotų. Jis turi būti galutinai pabaigtas. Šiam tikslui duotas labai aiškus terminas – pusantrų metų nuo sutarties pasirašymo.

Žinau, kad šito momento nekantriai laukė daugybė kauniečių, tad darysime viską, kad iki rugpjūčio vidurio galėtume užtikrintai pranešti, jog S. Dariaus ir S. Girėno stadionas kyla toliau.

Čia ypač svarbus tvirtas Vyriausybės ir asmeniškai Premjero Sauliaus Skvernelio palaikymas. Solidus valstybės finansinis indėlis parodo, kad mūsų miesto ambicijos yra svarbios visos Lietuvos mastu.

Stadionas tėra dalis viso didelio projekto: greta atgimsta sporto halė, ženkliai pasikeis visa Sporto gatvės aikštė ir stadiono bei halės prieigos, prasideda Ąžuolyno infrastruktūros rekonstrukcija. Miestas ruošiasi ir naujo lengvosios atletikos maniežo statyboms, taip pat netruks ateiti eilė darbams Dainų slėnyje“, – teigia V. Matijošaitis. 

Kauno savivaldybė anksčiau šį mėnesį pranešė atmetusi abiejų rangovų pasiūlymus stadiono statybos konkurse, tačiau tęsianti su jais derybas.

Pirkimo ataskaitoje buvo nurodoma, jog pasiūlymus konkursui pateikė bendrovės „Veikmės statyba“ ir „Autokausta“.

Primename, kad naujo rangovo stadionui Kauno savivaldybė ieško po to, kai šių metų sausį nutraukė sutartį su Turkijos bendrove „Kayi Construction“.

Vienas iš sutarties nutraukimo motyvų buvo sutarto grafiko nesilaikymas.

Savivaldybės duomenimis, ankstesnis rangovas yra atlikęs apie ketvirtadalį viso darbo: baigtos griauti senosios stadiono konstrukcijas, išvedžiotos inžinerinės komunikacijos, pradėta statyti požeminė automobilių stovėjimo aikštelė, VIP tribūnos.

S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcijos sutartį su Turkijos statybų bendrove „Kayi Construction“ Kauno savivaldybė pasirašė 2018 m. birželį, jos vertė siekė 34,95 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rožių telegrafas

Rožių telegrafas portretas
Tulpių paštas jau antrą kartą tą patį rašo. Už jo aiškiai lansburginiai ožiai pasislėpę. Kam jūs įdomūs, parazitai su kgb kvapeliu.

Neuprantu tulpių pašto

Neuprantu tulpių pašto portretas
ko jūs nieko neperkat, debiliukai

Buratino nosis

Buratino nosis portretas
Kvailiukai, pasakykite man, kur greitai surasti 80-100 laisvų kvalifikuotų betonuotojų , suvirintojų ,montuotojų ir pan . Jei pasakysitę -aš taip pat dalyvauju konkurse . Šiame etape įmonės konkurentės "matavosi"savo galmybes darbams atlikti. Juk atėjo vėl COVID-19 , iš užsienio dauti darbo jėgos bus LABAI sunku
VISI KOMENTARAI 61

Galerijos

Daugiau straipsnių