Pereiti į pagrindinį turinį

Vadina ne žygdarbiu, o kiekvieno pareiga (Metų kaunietės rinkimai)

2020-02-27 03:00
DMN inf.

1. ANDRĖJA VELIČKAITĖ – šešiolikmetė, kuri, pamačiusi viešojo transporto stotelėje susmukusį ir, kaip vėliau paaiškėjo, netekusį sąmonės bei nebekvėpuojantį vyrą, nesutriko ir darė viską, kad jo gyvybė būtų išgelbėta.

Andrėja Veličkaitė
Andrėja Veličkaitė / Laimio Steponavičiaus nuotr.

Nustebino palaikymas

Andrėja teigė nesitikėjusi projekte sulaukti tiek balsų. "Labai smagu, bet kartu esu ir labai nustebusi, kad tiek daug žmonių už mane balsuoja ir palaiko! Tikrai nesitikėjau sulaukti tiek daug palaikymo", – kalbėjo paauglė.

Tuo labiau nesitikėjo būti tarp šešių finalo dalyvių. "Tikrai nesitikėjau patekti į finalą! Nemaniau, kad šis darbas toks išskirtinis. Tai pareiga, kurią turi atlikti kiekvienas žmogus", – dėstė mokinė.

Galimybę patekti į projekto "Metų kaunietė" finalą ji priima kaip didelį įvertinimą. "To niekada nesitikėjau ir negalvojau, kad dėl mano nuoširdžios pagalbos žmogui galėčiau būti įvertinta netgi "Metų kaunietės" nominacija. Labai stengsiuosi ir toliau padėti visiems nuoširdžiai, nežiūrint, ar būsiu išrinkta Metų kauniete", – kalbėjo A.Veličkaitė.

Naudingas ir reikalingas

Šį projektą ir galimybę kauniečiams bei kitiems skaitytojams artimiau susipažinti su aktyvių, kūrybiškų, talentingų merginų, moterų veikla ji vertina kaip labai naudingą ir reikalingą.

"Pati visada žaviuosi žmonėmis, kurie nuoširdžiai siekia savo tikslų, užsiima labdaringa veikla. Tad smagu, kad šis projektas supažindina su įvairių profesijų atstovėmis", – teigė projekto "Metų kaunietė" finalo dalyvė.

Labai stengsiuosi ir toliau padėti visiems nuoširdžiai, nežiūrint, ar būsiu išrinkta Metų kauniete.

Būtent ji suskubo į pagalbą vyrui, kai praėjusios vasaros liepos 3-iosios rytą stotelėje jis blogai pasijuto. Netoli "Megos" viešojo transporto lūkuriavusi ir pas draugę vykti ketinusi kaunietė A.Veličkaitė nedelsdama ėmėsi veiksmų, kai prie jos akių ant šalikelės grindinio susmuko vyresnio amžiaus vyras. Ištiko šokas, bet susitvardė.

"Kai šalia pargriuvo žmogus, mane ištiko šokas, buvo sunku susigaudyti, kas vyksta. Esu jautri ir bijau tokių dalykų, bet greitai skambinau medikams ir dariau viską, ką jie diktavo. Dirbtinį kvėpavimą padėjo daryti kelios moterys, man vienai nebūtų užtekę fizinių jėgų viską atlikti, bet sulaukusios transporto jos išvažiavo", – prisiminė kaunietė.

Į pagalbą atskubėjo kiti aplinkiniai ir prekybos bei laisvalaikio centro apsaugos darbuotojai. Buvo pradėtas naudoti atneštas defibriliatorius. Netrukus gaivinimą perėmė atvykę medikai.

Andrėją sukrėtė žinia, kad vyras, deja, neišgyveno. Mergina jaudinosi, kad gelbėdama galbūt padarė klaidų. Medikai užtikrino, kad ji padarė viską, ką galėjo.

Paauglė pasakojo, kad jai labai pravertė mokykloje gautos pirmosios medicinos pagalbos žinios.

"Medicina man visuomet patiko, yra įdomi", – po šios nelaimės rimčiau susimąstė apie tai, kad norėtų su šia sritimi sieti savo profesinę ateitį.


Nugalėtoją kviečiame rinkti iki kovo 3 d. 12 val.

Kovo 4–5 d. susumuosime rezultatus.

Kovo 6 d. Metų kaunietę paskelbsime šventiniame renginyje, kuris vyks Kauno valstybiniame muzikiniame teatre.

Balsuoti galite:

DIENRAŠTIS: išsikirptą ir užpildytą specialų kuponą siųsti adresu: Metų kaunietė, "Kauno dienos" laikraščio redakcija, I.Kanto g. 18, 44296 Kaunas, arba įmesti į specialias balsavimo dėžes redakcijos skyriuje. 1 kuponas = 10 taškų.

SMS: trumpąją žinutę (Lietuvoje) siųsti numeriu 1398 su tekstu "MKN XX". XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio portale. SMS kaina – 1 Eur. 1 SMS = 10 taškų.

PORTALAS: kauno.diena.lt rubrikoje "Metų kaunietė". Portale galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

Renginį globoja Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.

Mecenatas: „Vikonda“ (valdybos pirmininkė Jolanta Blažytė).

Pagrindinis rėmėjas: „Kauno tiltai“, "Bosca" (be alkoholio).

Renginio automobilis: naujasis "Peugeot 2008".

Rėmėjai: „Volfas Engelman Nealkoholinis“, „Denticija“, SDG.

Partneriai: „Clinic / DPC“, „East Island“, „Jaukūs namai“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų