Pereiti į pagrindinį turinį

Vaikai Rotušės aikštėje žaidžia „ant bombos“?

2015-12-21 07:05

Rotušės a. prie gražuolės eglės vaikams įrengti atrakcionai ne tik kelia džiaugsmą – pasirodo, elektra įrengimams tiekiama tiesiog ant žemės gulinčiais buitiniais prailgintuvais, kurie net neizoliuoti.

„Negaliu tylėti kaip elektrikas. Kaunas. Rotušės aikštė. Atrakcionas vaikams. Elektros prietaisas gan nemažos galios. O pajungtas buitinių prailgintuvų kombinacija. Maža to, kad tai yra buitiniai, bet dar ir nehermetiški lauke!!! Tai dėkui klimato atšilimui, kad buvo sausa. O kai pasnigs ir pradės tirpti? Išmes saugiklius ar trinktels arčiausiai stovintiems?“, – tokiais pastebėjimais savo feisbuko paskyroje pasidalijo buvęs miesto tarybos narys Aušrys Kriščiūnas.

Jis savo įraše kreipėsi ir į miesto vicemerus Simoną Kairį ir Povilą Mačiulį ragindamas valdžios vyrus pasidomėti, kas išdavė leidimus ir kas turi prižiūrėti techninių įrengimų saugumą.

A.Kriščiūnui užkliuvo ir dar vienas dalykas, kuris vaikams pavojaus nekelia. „Nemačiau atrakcionuose nei kasos aparato, nei kokių nors bilietėlių su šaknelėm. O visgi vienas pirstelėjimas – 2 eurai. O per dieną? O iki naujųjų? Čia net apie narkoprekybą ar prostituciją gali pamiršti. Toks "biznis" miesto širdyje!“ – ironizuoja kaunietis.

„Savaitgalį įspėjau Renginių komisijos pirmininką Sigitą Šliažą, kad imtųsi veiksmų. Jis atsakingas už leidimų išdavimą ir priežiūrą“, – pirmadienį tikino vicemeras S.Kairys. Deja, pirmadienį priešpiet aplink atrakcionus ant grindinio vis dar mėtėsi tie patys buitiniai elektros prailgintuvai. 

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas S.Šliažas patvirtino, kad yra išduotas leidimas Rotušės a. įrengti atrakcionų parką. „Leidime yra aiškiai akcentuota šeimininko atsakomybė, taip pat nurodyta, kad įrengiant reikia laikytis visų atrakcionų įrengimams keliamų reikalavimų ir kaip jie turi būti įrengti“, – tikino savivaldybės atstovas.

Leidimą įrengti atrakcionus prie eglės yra gavusi Kauno rajone registruota bendrovė „MB atrakcionai“, kuriai vadovauja Gintaras Lisinskas. 

Kauno savivaldybė su G.Lisinsku bendrauja nuo 2009 m. Bendrovė „MB atrakcionai“ karuseles montuoja ir per Kalėdas Rotušės a. ir per miesto gimtadienio šventę.

Anot S.Šliažo, pirmadienio rytą pažeidimas užfiksuotas, surašytas protokolas ir perduotas Energetikos inspekcijai. „Žmonės privalo būti saugūs. Aš nesu energetikos specialistas, bet akivaizdu, kad lauko sąlygomis elektros kabeliai, laidai, jungikliai privalo būti izoliuoti. Jiems duotas terminas per dieną susitvarkyti ir pašalinti pažeidimus. Jeigu nesusitvarkys, nutrauksime leidimą“, – žadėjo S.Šliažas. 

„Nežinau, kas ten užfiksuota. Ten apšvietimas eglutei įjungtas, o kur laidai per bėgius permesti, tai specialiai taip darome nakčiai, kad nestumdytų to traukinio naktį. Traukinys padarytas specialiai suderinus su eglute, jis yra iš polistirolo, ir paprasčiausiai jį laužo kiekvieną naktį, o numetam tą kabelį, žmonės matyt psichologiškai mato tą kabelį ir traukinio nestumdo“, – aiškino bendrovės vadovas G.Lisinskas.

Jis pripažino, kad laidai naudojami ne tik piktavaliams atbaidyti, bet jais tiekiama ir elektra. „Sutvarkysime labai greitai. Pats važiuoju į tą vietą ir noriu pasižiūrėti, kas ten yra“, – žadėjo verslininkas. Priminus, kad eglutė įžiebta ir atrakcionai įrengti jau senokai, G.Lisinskas tikino, kad anksčiau prailgintuvų nebuvo. „Ten labai silpnai apšviesta, ir mums reikėjo ką nors daryti. Buvo labai greitai ir ekspromtu padaryta. Greičiausiai nuimsime ir bus be apšvietimo“, – svarstė atrakcionų šeimininkas. 

2011 m. Palangoje veikusiuose atrakcionuose dingus elektrai įstrigusioje karuselėje vaikai beveik valandą kabojo žemyn galvomis. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų