Kauno vairuotojai iš vaikų atėmė šaligatvį

Kasdien anūkę į J.Grušo meno mokyklą lydinti kaunietė neapsikentė: "Kaip galima šitaip įžūliai palikinėti automobilius?" – retoriškai klausė moteris.

Šarkuvos gatvės, vedančios į J.Grušo meno mokyklą, šaligatviai okupuoti vairuotojų paliktų automobilių. Tikėtina, kad aplinkinių namų gyventojai nesuka galvos ieškodami vietos, kur galėtų tinkamai palikti mašiną, ir parkuoja transporto priemones tiesiai ant šaligatvio.

„Matau kiekvieną rytą, kai vaikai į mokyklą ir iš mokyklos eina važiuojamąja gatvės dalimi. Vaikai neturi kito pasirinkimo, nes šaligatvis užstatytas mašinomis“, – piktinosi kaunietė Valerija.

Moteris stebėjosi šitokiu vairuotojų nesupratingumu. „Kai palieka automobilį ant šaligatvio užvažiavę dviem ratais – na, ką darysi, ne pati lengviausia užduotis daugiabučių kiemuose rasti, kur palikti automobilį, bet čia įsigudrino statyti visais keturiais ratais“, – dėstė kaunietė.

Matau, kai vaikai kiekvieną rytą į mokyklą ir iš mokyklos eina važiuojamąja gatvės dalimi. Vaikai neturi kito pasirinkimo, nes šaligatvis užstatytas mašinomis.

Moteris tikino pastebėjusi, kad visai netoli esančioje aikštelėje paprastai būna laisvų vietų, todėl nesuprantanti, kodėl savininkai būtent taip palieka automobilius.

„Jau jei tokia problema, tai naktį tegul stovi tos mašinos, tačiau ne tada, kai vaikai eina į mokyklą ar iš mokyklos. Tokia situacija yra žingsnis iki tragedijos“, – nuogąstavo moteris.

Valerija neslėpė, kad ši problema atsirado ne vakar. Praėjusiais mokslo metais buvo lygiai tas pats.

Tada ji nufotografavo automobilius ir nuotraukas nusiuntė policijai. Po pareigūnų pažeidėjams skirto dėmesio kažkiek laiko įsivyravo tvarka – automobiliai nulipo nuo šaligatvių.

Tačiau moteris pastebėjo, kad po vasaros ir vėl visi užsimiršo ir stato automobilius galvodami tik apie save.  

Kaunietės redakcijai atsiųstas nuotraukas pateikėme policijos pareigūnams. Netiesiogiai moters mintims pritarė ir Kauno apskrities VPK Kelių patrulių kuopos viršininkas Ramūnas Kemzūra.

„Tai akivaizdus Kelių eismo taisyklių pažeidimas. Parkuoti, sustoti ir stovėti ant šaligatvio, kai to nenurodo ženklai, draudžiama“, – nedaugžodžiavo R.Kemzūra.

Už šį Kelių eismo taisyklių pažeidimą numatyta bauda  nuo 30 iki 90 eurų.

Viršininkas patvirtino, kad kaunietės užfiksuoti pažeidėjai turės atsakyti už savo veiksmus. Jiems jau surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai.

„Mes dėkingi gyventojams, kurie, pastebėję vienokius ir kitokius pažeidimus, fiksuoja ir siunčia pagal tinklalapyje e-policija.lt nurodytą tvarką. Tik turėtume prašymą, kad siunčiantieji nurodytų ir savo duomenis“, – ragino R.Kemzūra.

Per šiuos metus metus Kauno policiją jau pasiekė 10 tūkst. įvairių pranešimų apie daromus Kelių eismo taisyklių pranešimus.

Pasak viršininko, Kauno savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai taip pat gali surašyti protokolus už draudžiamą parkavimą, tačiau apgailestavo, kad gal darbuotojai ne visur spėja.


Šiame straipsnyje: automobiliaiautomobilių statymasautomobilių parkavimasJ.Grušo meno mokyklaskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Gyventoja

Gyventoja portretas
Gyvenu šiame kieme. Šalia mokykla stadionai, baseinai. Gera vieta pasakysit. Netiesa...baseino lankytojai fudbolininkai visi su masinom sulenda į tą aikstelę. Užstato viską. Grįžti po darbo- ner kur automobilį dėt. Nuo 18 val.buna net apsistumdymų. Dažnai stovi lauki kad namo galėtum pareit nes ner kur det mašinos. Atsilaisvina kiemas kaip ponai sportininkai iš basino išvyksta. Kultūros vairavimo jokios ... kenčia namo gyventojai. Yra buvę kad mamytės užstato mašiną nes tik vaiką paimt iš mokyklos stabtelejo,nesvarbu kad aiktele tuščia..teko kviest policinija kad praneštų, kad mašiną patrauktų.... Tad jei norit tikro vaizdo prašom nuo 18 val iki 21 val pastebėti šią vietą. Pamatysit ko ndmatę. O kas liečia varkšus mokinukus, tai ten kur nufotografuota mašina prie baseino sienos yra rūkalių vieta...aplinkinių namų visos laiptinės nuspardytos, nuorūkų primėtyta, popieriai vienk pakuotės nuo užkandžių yra metomos tik vargšiukų vaikučių,...

Adas

Adas portretas
Ciubakai!Išmok lietuvių kalba ir po to mėgink komentuoti, bet jaučiu nieko nesigaus,smegenų nepakeisi

vartotojas

vartotojas portretas
baikit ce ciubakintis, bo isvesiu visus po viena in durnyna
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių