Vairuotojams prireiks budrumo: Kauno sankryžose neliko lentelių su žalia rodykle

Nuo kitų metų sausio 1 dienos keičiantis Kelių eismo taisyklėms (KET), kai sankryžose neliks lentelių su žalios spalvos rodykle, leidžiančių vairuotojams per daug nestabdant eismo važiuojamojoje kelio dalyje pasukti į dešinę, kauniečiai šiuos pokyčius gali pastebėti jau dabar. Mieste buvo nuimtos paskutinės tokios lentelės. Tad pratinantis prie naujų taisyklių sankryžose, eismo dalyviams prireiks budrumo.

Kaip gruodžio 31-osios rytą portalui kauno.diena.lt teigė Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius, minėtų lentelių su žalios spalvos rodykle miesto sankryžose iš viso buvo apie 120-mt.

„Visos šios lentelės jau nuimtos. Kai kuriose Kauno sankryžose, kur buvo įmanoma, – įrengtos papildomos šviesoforo sekcijos, kuriose užsidegs žalios spalvos rodyklė, leidžianti vairuotojams pasukti į dešinę“, – apie pastaruosius pokyčius kalbėjo pašnekovas.

Paklaustas, kokią įtaką lentelių su žalia rodykle panaikinimas miesto sankryžose turės vairuotojams ir kitiems eismo dalyviams, M. Matusevičiaus teigimu, tikėtina, jog dėl minėtos naujovės gatvėse nusidrieks didesnės spūstys, tačiau eismas galimai taps saugesniu.

„Jei, pavyzdžiui, papildomoje šviesoforo sekcijoje užsidegs žalia rodyklė į dešinę, vairuotojai žinos, kad gali saugiai pasukti į dešinę neprivalėdami praleisti kitų eismo dalyvių, nes tuo metu pastariesiems degs raudonas šviesoforo signalas. Tačiau, kai papildoma sekcija su žalia rodykle šviesofore nebus užsidegusi, vairuotojai turės stabtelėti ir praleisti pėsčiuosius bei dviratininkus“, – paaiškino Kauno miesto savivaldybės atstovas.

Jis pridūrė, kad anksčiau, kai miesto sankryžose galiojo lentelės su žalios spalvos rodykle, vairuotojai žinojo, kad gali pasukti į dešinę tik apsidairę ir įsitikinę, ar skirtingose kelio pusėse nėra kliūties, leidžiančios pasukti į dešinę.

Dabar, kaip jau minėta, jei papildomoje šviesoforo sekcijoje užsidegs žalia rodyklė, vairuotojai galės nevaržomi sukti į dešinę žinodami, kad niekas jiems nekliudo. Taip pat sukti į dešinę bus galima ir tada, kai degs įprastas žalias šviesoforo signalas. Tačiau tokiu atveju sukant į dešinę vairuotojai privalės praleisti pėsčiuosius.

Primename, kad lentelių su žalios spalvos rodykle Kauno sankryžose pradėjo mažėti dar vasarą. Tuomet pastebėta, jog pirmieji minėto tipo pokyčiai įgyvendinti Karaliaus Mindaugo prospekto ir Birštono gatvės sankryžoje. Čia buvo įrengta papildoma šviesoforo sekcija, kuri leidžia sukti į dešinę, nors dega įprastas raudonas šviesoforo signalas.

Būtent pastarasis pakeitimas, kuomet užsidegus ne papildomam, o žaliam šviesoforo signalui, kai kurie vairuotojai nežinojo, galį sukti į dešinę, nes buvo įsitikinę, kad tai – draudžiama. Taip važiuojamojoje kelio dalyje nusidriekdavo spūstys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

prie

prie portretas
Soboro dalina nuimtas lenteles su žalia rodykle ........... bėgam pasiimt

Adas

Adas portretas
Neprofesionalu durniu laivas.Kad pamazinti kamščius sukėlė aibė nepatogumų. Neįvertino,ar buvo nelaimių dėl lenteliu Kvailiai nusprendė o kentėsime visi

O ar kas paskaičiavo ?

O ar kas paskaičiavo ? portretas
Kiek kartų padidėjo kamščių ir kiek pykčio sukelia vairuotojams tas idiotų pasiūlymas nuimti lenteles ? Pasiteisinimas : Europos Sąjungos rekomendacijos !!! Tai kąąą - mes jau visiyki besmegeniai - nesuvokiam kas naudinga, o kas tik sumaištį kelia ??? Dabartinės valdžios devizas - jovalas visose gyvenimo srityse, o mes tuomet darom, kas tik mums naudinga !!!
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių