Vairuotojams – šansas nemokamai pasitikrinti automobilių žibintus

Ketvirtadienį keturiuose šalies miestuose Lietuvos kelių policijos tarnyba kartu su Lietuvos techninės apžiūros įmonių asociacija „Transeksta“ organizavo techninę automobilių patikrą.

Ketvirtadienį keturiuose šalies miestuose Lietuvos kelių policijos tarnyba kartu su Lietuvos techninės apžiūros įmonių asociacija „Transeksta“ organizavo techninę automobilių patikrą.

Tokia akcija vyksta ne pirmą kartą, tačiau šiemet ypatingas dėmesys skiriamas automobilių žibintams – norintieji gali atvykti ir pasitikrinti jų būklę nemokamai. Kauniečiai šią procedūrą gali atlikti K. Baršausko gatvėje esančioje Dainų slėnio stovėjimo aikštelėje.

Akcija prasidėjo 10 valandą ryto ir baigsis 17 valandą. Kol kas Dainų slėnyje daug savanorių nebuvo – iki 11 valandos pasitikrinti savo automobilių žibintų buvo sustoję šeši vairuotojai.

Šioje vietoje eismą stebinčio policijos pareigūno Dariaus Mikšio teigimu, akcijai sutrukdė lietingas oras: „Nestabdome žmonių tokiu lietingu oru. Nenorime sukelti jiems nepatogumų. Jeigu būtų geresnis oras, sustabdytume daugiau automobilių patikrinti.“

Pareigūnas taip pas sakė, jog šios akcijos metu dėl netvarkingų žibintų baudos neišrašomos. Ši akcija – prevencinė, skirta užtikrinti tvarkingą automobilių techninę būklę.

Dainų slėnio punkte šviestuvus tikrinantis mechanikas Simas sakė, jog rimtų problemų su žibintais turėjo vos vienas iš sustojusių automobilių: „Jeigu yra minimalių nesklandumų, kiek įmanoma, mes juos čia pat ir sutvarkome“, – sakė mechanikas.

Automobilių žibintus pasitikrinti gali ir kitų didžiųjų šalies miestų gyventojai – akcija taip pat vykdoma ir Vilniuje, (aikštelė Vilniaus m. kryptimi), Klaipėdoje, išvažiavime iš Jakų žiedo link Šilutės plento, ir Panevėžyje, Taikos alėjos ir Nemuno gatvės aikštelėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hmm

hmm portretas
jie turbut aklesni ir uz aklus - kiek gatvese laksto pienburniu su lievais xenonais...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių